To je to što me zanima!

'Ako i smijene ministricu Vlada će mandat odraditi do kraja...'

Divjak nije dio HDZ-ove većine, stav HDZ-ove većine je jasan. Nje bilo disonantnih tonova, ne očekujem ih ni u raspravi oko opoziva. No ako i bude opoziva Vlada neće pasti, rekao je ministar Horvat
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva iz redova HNS-a Predrag Štromar na pitanje kako će se u raspravi ponijeti premijer Andrej Plenković rekao je da će braniti svoju ministricu i time i Vladu. 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- HNS je dio Vlade, ministrica Divjak je prijedlog HNS-a u Vladi tako da će on braniti ministricu, branit će Vladu. Svatko razuman obranit će ministricu Divjak, a u Hrvatskoj prevladava razum - rekao je Štromar. 

Za izjavu Lovre Kuščevića kaže da je to izjava pod osobnom frustracijom. 

- I osobno je shvatio kada je HNS rekao da na javnim funkcijama ne mogu biti ljudi koji se bogate, ja se nadam da ipak neće glasati s jednim Marasom, Pernarom, Grmojom i biti u toj ekipi - nadovezao se Štromar. 

PLENKOVIĆ O SMJENI DIVJAK: 'Vlada je u prosincu odbacila zahtjev za smjenom ministrice'

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat na pitanje bi li bila šteta da padne Divjak rekao da nema dvojbe te da će vlada mandat odraditi do kraja. 

- Neka SDP-ovci brinu hoće li prikupiti dovoljan broj glasova. Želim da ova Vlada mandat odradi do kraja, a na sljedećim parlamentarnim izborima građani neka kažu da li žele takav smjer ili žele nešto drugo - rekao je Horvat i nadodao da je HDZ jedinstven. 

- Divjak nije dio HDZ-ove većine, stav HDZ-ove većine je jasan. Nakon koalicijskog sastanka i nakon kluba nije bilo disonantnih tonova, ne očekujem ih ni u raspravi oko opoziva. No ako i bude opoziva Vlada neće pasti - rekao je ministar Horvat. 

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • jakolishe 16.01.2020.

    Ne gledajući politički ova vlada je uspješna. Ja zamjeram politički neke stvari plenkoviću, ali realno ova vlada drži stabilnu ek politiku države, a to je ipak najvažnije! Sjetite se samo milanoviča koji nas je sa svima posvađao, zadužio, ukinuo, smanjio, napravio nerede i nemire na ulici.. Sjetimo se prijetnji ako se ne prodaju autoceste!? Sad sve radi, prodalo se nije ništa, zaduživanja novog nema, pivečanja plača, porodiljnog itd ima.. Javni dug uz sve to je smabjen! Ne bih se igrao i riskirao sa promjenama osobito ne sa več dokazano lošim sdp.

  • domo 15.01.2020.

    Tako je... U fotelji je kao na sedlu iz kojeg se nedajte ni pod razno...

  • jami089 15.01.2020.

    Ma ne brinite se.Svi ćete roknuti na idućim izborima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare