News

Komentari 29

'Ako i smijene ministricu Vlada će mandat odraditi do kraja...'

'Ako i smijene ministricu Vlada će mandat odraditi do kraja...'

Divjak nije dio HDZ-ove većine, stav HDZ-ove većine je jasan. Nje bilo disonantnih tonova, ne očekujem ih ni u raspravi oko opoziva. No ako i bude opoziva Vlada neće pasti, rekao je ministar Horvat

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva iz redova HNS-a Predrag Štromar na pitanje kako će se u raspravi ponijeti premijer Andrej Plenković rekao je da će braniti svoju ministricu i time i Vladu. 

Pogledajte video

- HNS je dio Vlade, ministrica Divjak je prijedlog HNS-a u Vladi tako da će on braniti ministricu, branit će Vladu. Svatko razuman obranit će ministricu Divjak, a u Hrvatskoj prevladava razum - rekao je Štromar. 

Za izjavu Lovre Kuščevića kaže da je to izjava pod osobnom frustracijom. 

- I osobno je shvatio kada je HNS rekao da na javnim funkcijama ne mogu biti ljudi koji se bogate, ja se nadam da ipak neće glasati s jednim Marasom, Pernarom, Grmojom i biti u toj ekipi - nadovezao se Štromar. 

Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva Darko Horvat na pitanje bi li bila šteta da padne Divjak rekao da nema dvojbe te da će vlada mandat odraditi do kraja. 

Dodjela odluka o financiranju u okviru poziva -  Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti

- Neka SDP-ovci brinu hoće li prikupiti dovoljan broj glasova. Želim da ova Vlada mandat odradi do kraja, a na sljedećim parlamentarnim izborima građani neka kažu da li žele takav smjer ili žele nešto drugo - rekao je Horvat i nadodao da je HDZ jedinstven. 

- Divjak nije dio HDZ-ove većine, stav HDZ-ove većine je jasan. Nakon koalicijskog sastanka i nakon kluba nije bilo disonantnih tonova, ne očekujem ih ni u raspravi oko opoziva. No ako i bude opoziva Vlada neće pasti - rekao je ministar Horvat. 

 

Najčitaniji članci