To je to što me zanima!

Ako još niste posjetili Ljubljanu, ne čekajte više

Ljubljana, glavni grad Slovenije, dobitnica je hvalisave titule Zelena prijestolnica Europe 2016 i nagrade Tourism For Tomorrow 2015. godine
Vidi originalni članak

To je zeleni grad u kojem mještani i ostali pridošlici uživaju u mirnoj prirodi u središnjem parku Tivoli te opuštaju uz mirisne cvjetove pored malog bazena Čolnarne.

Na vrhu gradskog brežuljka je Ljubljanski dvorac pod kojim se lijepo rasprostire stara gradska jezgra. Na samom brežuljku je puno uređenih šetnica, stoga je to obavezana destinacija i polazišna točka za turiste i popularna lokacija za sve one koji traže opuštanje u sportu. Siđite s brežuljka pa se prepustite živahnoj gradskoj vrevi na obrežni Ljubljanice, arhitektonskom postignuću poznatog arhitekta Jožeta Plečnika, osjetite atmosferu grada, popijte osvježavajuće piće u jednom od popularnih lokala uz rijeku. Ako budete prošetali od središnjeg Prešernovog trga do Špice, doći ćete do jednog od najstarijih botaničkih vrtova u Europi.

Glavne znamenitosti koje jednostavno morate vidjeti su: Tromostovje s Prešernovim trgom, Zmajski most, Stolnica sv. Miklavža, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ostaci nekadašnjeg rimskog grada Emona, Kongresni trg s parkom Zvijezda i bezbroj lijepih fontana u zelenim parkovima. Također možete posjetiti bogatu ponudu izložbi, koje organiziraju muzeji i galerije u centru grada. Oni koji vole shopping će biti oduševljeni trgovinama u centru grada kao i trgovačkim centrima na periferiji grada.

Na području Ljubljane su četiri rezervata prirode. Krajinski park Ljubljansko barje ponosi se arheološkim nalazištima, koja su na UNESCO Popisu kulturne baštine, s neizmjernom prirodnom raznolikošću i činjenicom da je jedan od rijetkih relativno dobro očuvanih prirodnih rezervata u Europi.

Provjereni prijedlozi odličnih lokala, trgovina i smještaja:

3 hip kafića:

  1. Tozd, Gallusovo nabrežje 27
  2. Pritličje, Mestni trg 2
  3. Kavarna Moderna, Cankarjeva cesta 15

3 konceptne dizajn trgovine:

  1. Gud Shop, Stari trg 4
  2. Smile Concept Store, Mestni trg 6
  3. Flat, Miklošičeva cesta 18

Za smještaj će se pobrinuti portal Megabon s bogatim ponudama smještajnih kapaciteta u Ljubljani. Cijene počinju od samo 280 kuna za 2 osobe. Više na sljedećem linku: Megabon Ljubljana

Idi na 24sata