To je to što me zanima!

'Ako Ministarstvo ne otvori ured u Dalmaciji, odstupit ću'

Zamjenik ministra turizma Robert Pauletić u Studiju 4 HRT-a rekao je kako mu se sviđa ideja ministra Klimana o uvođenju kartica s pogodnostima za domaće turiste
Vidi originalni članak

Zamjenik ministra turizma Robert Pauletić u Studiju 4 HRT-a rekao je kako mu se sviđa ideja ministra Klimana o uvođenju kartica s pogodnostima za domaće turiste, po uzoru na velik uspjeh SZEP kartica u Mađarskoj.

- U nekoj mjeri Hrvatska će profitirati od situacije na Sjeveru Afrike, a na nama je da putnike koji prvi put dođu u Hrvatsku natjeramo da se vrate opet. Zadovoljan sam suradnjom s ministrom Klimanom, ima mnogo dobrih ideja –  recimo pomicanje početka školske godine na kasnije kako bi domaći turisti mogli na povoljnije aranžmane - kaže pauletić.

Pauletić je preko Hrvatske turističke zajednice pokušao reklamirati našu predsezonu, ali nakon mjesec dana zavlačenja HTZ je odustao od projekta i odgodio ga za sljedeću godinu. 

- Moja bi firma taj posao obavila u dva dana, napominje Pauletić. Ušao sam dublje u taj sustav. HTZ troši ogromne novce, njihov je budžet više od 300 milijuna kuna – od toga iz proračuna prošle godine 78 milijuna a ove godine 44. Nekoliko je razloga za rez – čelnici HTZ-a prošle su godine oročavali sredstva što pravno vjerojatno nije dopušteno. Kad su to vidjeli ministri, tolik su im iznos ove godine oduzeli. Sad nedostaje novac za udružena oglašavanja s tour operatorima, ali i aviokompanijama - kaže Pauletić.

Napomenuo je i kako neće odstupiti od ideje da se otvori Ured Ministarstva turizma u Dalmaciji:

- Tome se mnogi protive, ali ako se to ne dogodi otići ću. To je potrebno i simboličan je čin decentralizacije. Srednja Damacija zapostavljena je u svakom pogledu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kamenjar 06.05.2016.

    Cuj on ce odstupit!!!! Kao da nekoga boli ona stvar za to sto ce odstupiti,objesiti se ili skociti s mosta!!!

  • herzog 06.05.2016.

    Jel to nova reforma zvana dodatni troškovi bez koristi ali da se zaposle podobni? I uostalom - odstupi. Tko ti brani?

  • bijesna baba 06.05.2016.

    dovidjenja kao da si uopce nekome bitan

Komentiraj...
Vidi sve komentare