To je to što me zanima!

'Ako se pridružite NATO štitu, mi imamo nuklearne projektile'

Rusija je zaprijetila Danskoj. U međuvremenu, i Rusija i SAD pokazuju 'mišiće'. Vježbe 80.000 ruskih vojnika, a konvoj američkih vojnih vozila prolazi Europom...
Vidi originalni članak

Rusija je krenula u ofenzivu na Baltiku te upozorila Dansku da će ako se pridruži raketnom obrambenom štitu NATO-a, njena mornarica biti legitimna meta za ruski nuklearni napad .

- Nisam siguran da Danska u potpunosti razumije posljedice ako se pridruži raketnom štitu NATO-a. U tom će slučaju danski ratni brodovi biti meta za ruske nuklearne projektile , kazao je Mikhail Vanin , ruski ambasador u Danskoj.

Danski ministar: Te su izjave neprihvatljive

Danski ministar vanjskih poslova Martin Lidegaard izjavio je kako su ambasadorove izjave 'neprihvatljive', javlja britanski Telegraph.

- Ako je to zaista rekao, to je neprihvatljivo. Rusija zna kako su raketni štitovi NATO-a obrambeni te nisu usmjereni prema Rusiji - rekao je Lidegaard.

Lidegaard je rekao kako se Danska i Rusija ne slažu oko mnogih pitanja, ali i da također surađuju kao naprimjer, na Arktiku.

Rusija pokazala 'zube': Vojne vježbe s čak 80.000 vojnika

U međuvremenu Rusija je završila izvanredne vojne vježbe u kojima je sudjelovalo više od 80.000 vojnika . Bila je to jasna demonstracija sile kojom je Rusija jasno dala do znanja Zapadu da je spremna na sve scenarije raspleta ukrajinske krize.

Vježbe su se održavale na Baltičkom moru, Crnom moru, na Arktiku i na Dalekom istoku. U vježbama je sudjelovalo više od 10.000 vozila, 65 ratnih brodova, 16 brodova za podršku, 15 podmornica, 200 vojnih aviona i helikoptera , javlja RT.

SAD odgovorio: Konvojem pokazuje 'mišiće'

No, ni SAD nije sjedila skrštenih ruku. Naime, veliki konvoj američkih vojnih vozila proći će Estonijom, Litvom, Poljskom, Latvijom, Češkom do Njemačke . To je također  simbolično pokazivanje snage i solidarnost s istočnim europskim saveznicima koji žive najbliže Rusiji. Operacija naziva 'Dragoon Ride' počela je u subotu u Poljskoj, Litvi i Estoniji, a američka vojna postrojba proći će nekih 1800 kilometara do Njemačke u koju stiže 1. travnja.

- Poruka ovog konvoja je da našim saveznicima koji žive najbliže 'Medvjedu' da smo ovdje. Čuli ste kako je američki predsjednik jasno rekao da ćemo braniti naše saveznike - rekao je general Ben Hodges , koji zapovjeda američkom vojskom u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 298

  • slobodni dalmat 23.03.2015.

    ......zašto nismo neutralni kako je to i narod želijo prije nego li su medije počeli navlačiti za EU i NATO ...tko nas to usosijo...??? tko nas je izmanipulirao i prevario..?

  • Zagi_Dr 23.03.2015.

    Šta se Danci sad pjene, Rus je samo rekao istinu! Ako prihvatite raketni štit legitimna ste meta!

  • perica 100 23.03.2015.

    jebiga bice rata a ja nisam ni kredit otplatijo

Komentiraj...
Vidi sve komentare