Obavijesti

News

Komentari 298

'Ako se pridružite NATO štitu, mi imamo nuklearne projektile'

'Ako se pridružite NATO štitu, mi imamo nuklearne projektile'
5

Rusija je zaprijetila Danskoj. U međuvremenu, i Rusija i SAD pokazuju 'mišiće'. Vježbe 80.000 ruskih vojnika, a konvoj američkih vojnih vozila prolazi Europom...

VIDEO

Rusija je krenula u ofenzivu na Baltiku te upozorila Dansku da će ako se pridruži raketnom obrambenom štitu NATO-a, njena mornarica biti legitimna meta za ruski nuklearni napad .

- Nisam siguran da Danska u potpunosti razumije posljedice ako se pridruži raketnom štitu NATO-a. U tom će slučaju danski ratni brodovi biti meta za ruske nuklearne projektile , kazao je Mikhail Vanin , ruski ambasador u Danskoj.

Danski ministar: Te su izjave neprihvatljive

Danski ministar vanjskih poslova Martin Lidegaard izjavio je kako su ambasadorove izjave 'neprihvatljive', javlja britanski Telegraph.

- Ako je to zaista rekao, to je neprihvatljivo. Rusija zna kako su raketni štitovi NATO-a obrambeni te nisu usmjereni prema Rusiji - rekao je Lidegaard.

Lidegaard je rekao kako se Danska i Rusija ne slažu oko mnogih pitanja, ali i da također surađuju kao naprimjer, na Arktiku.

Rusija pokazala 'zube': Vojne vježbe s čak 80.000 vojnika

U međuvremenu Rusija je završila izvanredne vojne vježbe u kojima je sudjelovalo više od 80.000 vojnika . Bila je to jasna demonstracija sile kojom je Rusija jasno dala do znanja Zapadu da je spremna na sve scenarije raspleta ukrajinske krize.

VIDEO

Vježbe su se održavale na Baltičkom moru, Crnom moru, na Arktiku i na Dalekom istoku. U vježbama je sudjelovalo više od 10.000 vozila, 65 ratnih brodova, 16 brodova za podršku, 15 podmornica, 200 vojnih aviona i helikoptera , javlja RT.

VIDEO

SAD odgovorio: Konvojem pokazuje 'mišiće'

No, ni SAD nije sjedila skrštenih ruku. Naime, veliki konvoj američkih vojnih vozila proći će Estonijom, Litvom, Poljskom, Latvijom, Češkom do Njemačke . To je također  simbolično pokazivanje snage i solidarnost s istočnim europskim saveznicima koji žive najbliže Rusiji. Operacija naziva 'Dragoon Ride' počela je u subotu u Poljskoj, Litvi i Estoniji, a američka vojna postrojba proći će nekih 1800 kilometara do Njemačke u koju stiže 1. travnja.

VIDEO

- Poruka ovog konvoja je da našim saveznicima koji žive najbliže 'Medvjedu' da smo ovdje. Čuli ste kako je američki predsjednik jasno rekao da ćemo braniti naše saveznike - rekao je general Ben Hodges , koji zapovjeda američkom vojskom u Europi.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 298
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...