To je to što me zanima!

'Ako Središnja banka ne bude intervenirala, Europi prijeti rat'

Jacek Rostowski je upozorio kako je jako važno da ECB intervenira i kupi obveznice prezaduženih država kako bi pomogla riješiti krizu. Središnja banka se tome opire
Vidi originalni članak

Poljski ministar financija Jacek Rostowski upozorio je da bi, ukoliko Europska središnja banka ne intervenira kod prezaduženih zemalja, u Europi mogao izbiti rat, piše AFP.

- Ako se eurozona raspadne, izgubili bismo veliki dio našeg BDP-a. Prijeti opasnost  katastrofe poput Velike gospodarske krize u '30-im godinama - rekao je Rostowski. Istaknuo je kako je jako važno da ECB intervenira i kupi obveznice prezaduženih država kako bi pomogla riješiti krizu. Banka koja ima sjedište u Frankfurtu tome se opire i ističe kako je njezin glavni zadatak zaštita od inflacije, u čemu ima podršku njemačke kancelarke Angele Merkel.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • crv od porculana 22.11.2011.

    banke + trgovine = židovi ?????? največi problem EU

  • šuljica 22.11.2011.

    ljepo....sad ću zemlje zaratiti među sobom zbog glupih bankara koji drže zemlju.ljudi i danas ne shvaćaju da nitko tu nema veze ni predsjednici ni premjeri ni ministri već bankari su ti koji upravljaju zemljom a oni su samo pijuni.super i ako poćne rat prvo treba riješiti kod nas rohatinskog,premjere i sve politićare ukokati im nasljednike,ali i ja baljezgam bezveze,kad nam pošalju jednu nuklearku na par naših gradova i na ovu našu sirotinju nebumo mi nikoga stigli ubiti nego bumo izbrisani sa karte europe uopće.

  • zomell 22.11.2011.

    E da, pami smo spremni za rat u p.m.

Komentiraj...
Vidi sve komentare