To je to što me zanima!

Ako umre u pritvoru, Mladića će sahraniti uz vojne počasti?

Uz najviše vojne počasti sahranjeni su Jovo Đogo i Momir Stojanović koji su umrli tijekom haških postupaka protiv njih. Ratko Mladić navodno ima bolove i vrtoglavicu
Vidi originalni članak

Pravilom o vojnoj službi propisano je da svim generalima ili sudionicima rata pripadaju vojne počasti prilikom pokopa. Jedino ako ta osoba bude pravomoćno proglašena ratnim zločincem, to pravo gubi. Dakle, ako netko umre i prije izricanja pravomoćne presude, on to pravo ne gubi i država ga mora sahraniti prema najvišim vojnim počastima - objašnjava za beogradski Alo! Momir Stojanović bivši načelnik vojno sigurnosne agencije.

Beogradski dnevnik podsjeća kako je pukovnik Jovo Đogo, koji je umro tijekom postupka koji je vođen protiv Mladićevih Mladića, sahranjen je uz najviše vojne počasti. Isto tako je sahranjen i Momir Talić, bivši načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, koji je umro za vrijeme postupka protiv njega u Haagu.

Izvor Alo! iz Haaga doznaje kako se zadnjih dana Ratko Mladić žali na "nesnosne bolove i bubnjanje u glavi, pritisak u ušima, vrtoglavicu", a "osobito ima probleme s kilom koju bi trebalo što prije operirati". Izvor dodaje kako je Mladić "ionako teško hodao, a sada, budući ima kilu, jedva se kreće i cijela desna strana mu je gotovo paralizirana, ne može ništa raditi desnom rukom, niti držati žlicu, niti se potpisati", no, iako zbog trbušnih problema i krvnog pristiska ne smije sve jesti, "redovito pije kavu i mineralnu vodu".

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Gotovina0110 09.06.2011.

    ej ako se ovo dogodi onda je HAG na njegovoj strani...EU NATO SRATKO sve su isti,ovaj HAG kao da ni ne postoji sudjenje to je samo da mi mislimo da ima pravde al steta nema

  • AmonGoeth 09.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • AmonGoeth 09.06.2011.

    mrkva1974 za svoje godine čisti si dokaz IQ dijaspore! General ili ne, nitko nije kriv dok mu se krivda ne dokaže!! Najlakše je rekla kazala pa na vješala cccc nejde to tako :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare