To je to što me zanima!

'Ako želi mjesto na listi HDZ-a, bilo bi primjereno da se učlani'

Mi smo se odlučili na ove izbore ići samostalno. Moja poruka kolegici Petir je bila da ako ona želi ići s HDZ-om, da mislim da bi bilo normalno i primjereno da postane članica HDZ-a, kazao je Plenković
Vidi originalni članak

Prilikom dočeka kineskog premijera u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, predsjednik Vlade Andrej Plenković je između ostalog, komentirao je izjavu Marijane Petir da joj je premijer uvjetovao ulazak na listu za izbore za Europski parlament ako se učlani u HDZ.

- Kolegica Marijana Petir i ja smo izabrani skupa kad smo 2014. ušli u Europski parlament i bili smo kolege, svaki tjedan smo se viđali i surađivali. Ona je tada izabrana kao kandidatkinja HSS-a. U međuvremenu su se mnogi procesi u HSS-u promijenili i odvili u nekom drugom smjeru. Po onome što ja slušam, HSS ne može danas u ni jednom dijelu biti kvalificiran da bude dio Europske pučke stranke, s obzirom na stavove i politiku - istaknuo je. 

DOČEKAO GA PLENKOVIĆ Kineski premijer je stigao u Hrvatsku: 'Ovo je velika šansa'

- Što se tiče našeg principijelnog stava, mi smo se odlučili na ove izbore ići samostalno. HDZ je velika stranka, ima veliki bazen kandidata, iskusnih, mladih, župana, tajnika, svih onih koji se razumiju u europske politike. Moja poruka kolegici Petir je bila da ako ona želi ponovno ići s HDZ-om da mislim da bi bilo normalno i primjereno da postane članica HDZ-a, kazao je Plenković. 

U utorak ujutro, Marijana Petir još nije imala dovoljno potpisa za predaju liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Petir je za N1 objasnila zašto Objasnila je zašto izlazi s nezavisnom listom. 

MARIJANA PETIR: 'Premijer mi je nudio mjesto na njihovoj listi ako uđem u HDZ'

- Znate da sam dugo bila članica HSS-a, da me Krešo Beljak izbacio iz stranke jer sam se suprotstavila njegovoj tiraniji. Počeo je mijenjati vrijednosti stranke, tradiciju, uveo diktaturu proletarijata. Tako da sam ja ostala bez stranke - kazala je i potvrdila da je bila pozvana na HDZ-ovu listu. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • John Doe Jr. 10.04.2019.

    i kao velika katolkinja vrijeme je da rodi jedno 4-5 komada djece

  • colonelo 10.04.2019.

    Dominator meka srca - to je naš Andrej. Poštena i moralna ponuda za Marijanu i šteta što ju nije prihvatila. Biti će još izbora a hoće li Marijana imati priliku da djeluje unutar političke velesile kakav je HDZ?

  • Miške 10.04.2019.

    Na toj slici, tko koga ljubi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare