To je to što me zanima!

Ako želite kupiti kartu ZET-a u vozilu, platit ćete ju 15 kuna

Najpopularnija karta, ona od četiri kune koja vrijedi 30 minuta neće se mijenjati, odnosno korigirati, kao ni ona od 10 kuna za 90 minuta vožnje, no ubuduće će se moći kupiti isključivo na kioscima
Vidi originalni članak

ZET će od 1. srpnja uvesti novu vrstu karte od 7 kuna za 60 minuta vožnje. No, ukoliko takvu istu želite kupiti u vozilu, koštat će vas i više nego duplo - 15 kuna. 

Karta će vrijediti i za autobuse i tramvaje, a ona za uspinjaču će poskupjeti sa četiri na pet kuna. 

Najpopularnija karta, ona od četiri kune koja vrijedi 30 minuta neće se mijenjati, odnosno korigirati, kao ni ona od 10 kuna za 90 minuta vožnje, no ubuduće će se moći kupiti isključivo na kioscima. 

Ukoliko poželite kartu kupiti u tramvaju i busu, vozači će isključivo prodavati karte za 15 kuna. Kako objašnjavaju u Gradu, to je najpovoljnija opcija za gradski proračun jer 20 posto od svake kupljene karte ide vozaču. 

S druge strane, objašnjavaju, ukoliko putnik kupi kartu na kiosku, provizija od karte je tek četiri posto. 

U Sindikatu, pak, piše Jutarnji list, ističu da je to loša ideja jer smatraju da će se na taj način povećati broj nezadovoljnih korisnika te verbalni i fizički napadi na vozače. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • vinja 09.06.2018.

    Zanima me što će se desiti ako imaš kartu za 30 minuta vožnje koliko treba do tvog odredišta a tramvaj iz nekog razloga kasni. Dođe kontrolor i kazni te jer si prekoračio vrijeme. Da li je netko o tome razmišljao.

  • jo2hn8ny 09.06.2018.

    Osobno ne vidim u čemu je problem? Zar je teško kupiti kartu na kiosku, nego maltretirati kako vozača tako i putnike koji imaju kartu ili pokaz.

  • provokator_ 09.06.2018.

    ne dam rođacima bosancima ni kune da zarade na karti...bolje romobilom ili pješice a zimi ću volfcvagenom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare