To je to što me zanima!

Ako želite preživjeti i najtežu nesreću morate ovako izgledati

Australija: Kao dio kampanje za prometnu sigurnost, znanstvenici su u suradnji s kiparicom, liječnikom i cestovnim inženjerom napravili skulpturu "osobe koja bi mogla preživjeti svaki sudar"
Vidi originalni članak

Tim australskih stručnjaka je napravio Grahama, skulpturu otpornu na svaku prometnu nesreću, u sklopu promocije kampanje za sigurnost na cestama,  piše Distractify.

Svaki dio Grahamovog tijela ima određenu svrhu

Graham nema vrat pa ga ne može ni slomiti; ima ravno, debelo lice kako bi zaštitio nos i oči; bradavice na svim rebrima kako bi ih zaštitile, poput malih zračnih jastuka, i jako debelu kožu. Ima bizarne noge koje se mogu okretati u svim smjerovima kako ne bi došlo do lomljenja. Ove bizarne značajke ne štite ga samo u slučajevima kad se nalazi u automobilu tijekom sudara, već i kao pješaka.

Doktor Christian Kenfield tvrdi da ni najsnažniji čovjek na svijetu ne bi mogao ostati na mjestu u slučaju udara automobila, jer je sila udarca jednostavno prevelika.

- Opasni su i sudari pri malim brzinama od 25, 30, 35 kilometara na sat - tvrdi.

- Najvažniji dio tijela, kad su ozljede u pitanju, jest glava. Kad se glava zaustavi, mozak se nastavlja kretati te udara u prednji dio lubanje, odbija se i potom udara u stražnji dio lubanje - pojašnjava liječnik.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Fenix7 27.07.2016.

    Možeš si mislit' kak' bi preživjel, da ga pol ostane u automobilu, a druga polovica na cesti. Ovi "stručnjaci" zbilja nemaju kaj raditi. Rekla bi moja baka: "Besposleni pop i jariće krsti".

  • kažemja 23.07.2016.

    Koji je uopće smisao ovog članka??

  • tugonica 23.07.2016.

    Ovi doktori i stručnjaci pričaju gluposti koje večinom mi svi znamo kako se ponaša tijelo kod sudara. A šta ne priča o tome da kad seremo govno pada dolje radi gravitacione sile i zato su školjke tako dizajnirane, Ta vijest bi mogla možda biti hit za neke pa bi to prenjele 24sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare