To je to što me zanima!

Aktivisti neće napustiti zgrade jer je ukrajinska vlada ilegalna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Samo dan nakon što je postignut dogovor, glasnogovornik proruskih separatista rekao je kako ne planiraju napustiti zgrade koje okupiraju dok vlada ne da ostavku
Vidi originalni članak

Proruski aktivisti u Donjecku neće napustiti zgrade koje su okupirali , najavili su to dan nakon što je postignut dogovor u Ženevi. Njihov glasnogovornik rekao je za BBC da je vlada u Kijevu ilegalna . Neće odustati dok vlada ne da ostavku.

Američki predsjednik Barack Obama oprezno je pozdravio dogovor koji bi trebao smiriti tenzije u Ukrajini. Dogovor je postignut na sastanku u Ženevi. Rekao je kako je SAD i njezini saveznici spremni nametnuti nove sankcije Rusiji ako se situacija ne popravi. Rusija, Ukrajina, SAD i EU dogovorile su se da ilegalne vojne grupe u Ukrajini trebaju napustiti mjesta koja okupiraju.

Dogovorili su i mogućnost oprosta za aktiviste.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusija tvrdi da ne potiče separatizam u istočnim i južnim dijelovima zemlje. Proruski aktivisti zauzeli su brojne zgrade u devet gradova. Ne podržavaju Kijev koji naginje Zapadu.

Američki državni tajnik John Kerry rekao je poslije razgovora kako su pregovori bili 'dobar posao', ali je napomenuo kako se riječi trebaju pretvoriti u akciju.

Ipak, samo nekoliko sati kasnije Obama je rekao kako je skeptičan hoće li Rusija održati svoj dio nagodbe.

- Moramo biti spremni da odgovorimo ako se Rusija nastavi miješati - rekao je Obama

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Istinski Covjek 18.04.2014.

    Ma samo Hrvatima nije jasno da ova "vlada" nije birao narod, kao Janukovica-sa ogromnom vecinom, nego USA I EU- TO JE "DEMOKRACIJA" djubrade-e-e-e...

  • pokojni predsjednik 18.04.2014.

    Podržavam ruse jer su slični nama i pošteni su ljudi.nikad nisu trgovali robovima i osvajali zemlje ipljačkali po svjetu.amenrika je nastala na trgovini robovima etničkim čišćenjima i genocidom nad indijancima.Ameriku nastanjuju kriminalci i židovi.njihova politika je vezana za bogaćenje a ne za ljudska prava.Oni imaju u svojem demokratskom sistemu više robijaš nego rusija i kina zajedno.

  • stočar 18.04.2014.

    To i mala djeca u Ukrajini znaju da je Januković došao na vlast zahvaljujući rusima jersu izbori na neki način sigurno bili lažirani.A sada kada je dobio nogom u "guzicu",mnogima rusima to ne odgovara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare