To je to što me zanima!

Aktivistica: Faber bezočno laže, priveli su me u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Policija tvrdi kako nije privela aktivisticu Ivanu Loko te da se ona obratila njima i dobrovoljno došla u policijsku postaju. Ona to niječe
Vidi originalni članak

Priča o (ne)privođenju zadarske koordinatorice 'Facebookovog' prosvjeda u Zadru Ivana Loko, ne stišava se. Nakon što je u srijedu opovrgla medijske napise o policijskom privođenju, u četvrtak na YouTubeu poručila kako je zgranuta izjavama ravnatelja policije Vladimira Fabera i zamjenika načelnika PU Zadarske Ivana Gambiraže. Proziva ih da su lašci, te ponovno tvrdi da su je prije nekoliko dana priveli u policijsku postaju. "Faber bezočno laže ili mu se serviraju ušminkana izvješća. Ja nemam razloga lagati, a ima li on?", pita se Ivana. Zbog toga je u četvrtak poslijepodne sazvana izvanredna konferencija za novinare zadarske policije na kojoj je Gambiraža kazao da nije bila privedena u policiju. Dodao je kako ne želi polemizirati s Loko. Policajac Ivan Vidajić, kojemu je Loko prišla prije više dana, dodao je, kako ga je pitala zna li tko uklanja plakate s pozivom na prosvjed.
 - Zamolila me za razgovor s nadređenima te je dragovoljno otišla do policijske postaje. Tamo ju je primio pomoćnik načelnika Prve policijske postaje Miki Zrilić, rekao je Vidajić.
Zrilić je tome dodao da su u neformalnom razgovoru pričali o obvezama kod organizacije javnih skupova, te da je nakon 10-ak minuta Loko napustila policijske prostorije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • krizbaher 05.12.2008.

    Pa tko ti uskraćuje demokraciju!? Piši što želiš, makar bila i glupost, to je tvoje pravo. Ako ti je glupo, to je tvoj dojam, a zbog tvog mišljenja, sigurno neću neizreći svoje! Vidiš, pametnjakoviću, to je demokracija! A o borbi za demokraciju mi nemoj pametovati, jer od početka do kraja, ja sam bio tamo gdje je trebalo, i zbog toga ne tražim priznanja, ni zahvale, jer mi je to, kao svakom Hrvatu, bila dužnost i čast; tamo mi je i bilo mjesto. A to mi daje za pravo, na kulturan i neomalovažavajući način, reći uvijek ono što mislim!

  • tombrac 05.12.2008.

    Glupi komentari kakvi su ispisani od strane \"25sat i krizbaher\" neka se drugi suzdrže. Demokracija je moč slobodnog govora pa to i podržimo. Borili smo se za demokraciju puškom, a sad je vrijeme da se borimo riječima i djelima. Za dobrobit nas danas i ubuduće naraštaje.

  • 25sat 05.12.2008.

    a oko kojeg k.. je ona tako aktivna , kad se naziva aktivisticom ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare