To je to što me zanima!

Aktivistica: Spasite svijet kao što želite spasiti Notre-Dame

Jučer je cijeli svijet s tugom i očajem svjedočio požaru u katedrali Notre-Dame, ali Notre-Dame će se obnoviti, rekla je Thunberg u govoru u Europskom parlamentu u Strasbourgu
Vidi originalni članak

Švedska tinejdžerica Greta Thunberg, koja je potaknula prosvjede mladih protiv globalnog zatopljenja, pozvala je europske vođe u utorak da djeluju i očuvaju planet baš kao što su obećali obnoviti požarom opustošenu katedralu Notre-Dame.

"Jučer je cijeli svijet s tugom i očajem svjedočio požaru u katedrali Notre-Dame, ali Notre-Dame će se obnoviti", rekla je Thunberg u govoru u Europskom parlamentu u Strasbourgu. 

Ta 16-godišnja tinejdžerka privukla je pažnju pošto je odvozila bicikl do zgrade švedskog parlamenta prošlog kolovoza s ručno oslikanim transparentom "School Strike 4 Climate". 

Tisuće učenika krenulo je njezinim stopama, a organizacije mladih organizirale su prosvjede u više od 40 zemalja. 

"Želim da se uspaničarite. Želim da djelujete kao da vaša kuća gori", rekla je. "Brojni političari su mi rekli da paničarenje ne donosi ništa dobro. Slažem se, ali kada vaša kuća gori i želite spriječiti urušavanje, onda je bolje malo paničariti", rekla je.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • da ne povjerujes 19.04.2019.

    To sto je Notre-Dame izgorio me ne brine,nesrece se dogadaju. Gorjeli su i Vukovar,Sarajevo i mnogi drugi gradovi. Koliko puta je gorio Irak,Afganistan,Sirija,Libija..........Drago moje dijete, bas ti se nade drzati drugima lekcije o klimi? Kako si dosla do Strasbura,pjeske? Ne,stigla si avionom a on trosi gorivo. Sigurno kuci imas kompjutor,internet,mobilni,televizor,grijanje u stanu. Tata vozi Volva ili Saaba. Znas li dijete kako se pravi struja,baterija za mobilni, koliko guglanje trosi struje? Da imas imalo pojma o zivotu nebi bila tu gdje si drzala govor. Zeleni su opasniji za klimu od obicnih ljudi. Uglavnom smaraju pricama o zastiti klime i svijeta a kuci trose nemilice struju ,vodu,gorivo. Ljudi jednostavno uzivaju u zivotu ,hebes sve ostalo.

  • 18.04.2019.

    evo sad ce

  • kajbuljis 17.04.2019.

    EU barem radi nesto za razliku od Sjedinjenih Lopovskih Drzava

Komentiraj...
Vidi sve komentare