To je to što me zanima!

Alarmantni podaci: Djecu staru pet godina liječe od anoreksije

Liječnici upozoravaju da djeca gledaju manekenke i svjetske zvijezde iz časopisa i žele biti što sličniji njima. Upozoravaju da se stvara nezdrav odnos prema hrani
Vidi originalni članak

Gotovo stotinu djece stare između pet i sedam godina liječilo se u posljednje tri godine od anoreksije u Velikoj Britaniji. Zbog poremećaja u prehrani liječilo se gotovo 2000 djece u dobi između 5 i 15 godina, piše Daily Mail. 

Zabrinjavajući podaci iz 35 bolnica ukazuju da je udvostručen broj djece mlađe od 9 godina koji su morali u bolnicu na liječenje. Ovo su najozbiljniji slučajevi, gdje su djeci bili ugroženi životi, a vjeruje se da je broj djece s blažim poremećajima u prehrani puno veći. 

Liječnici upozoravaju kako djeca gledajući manekenke i svjetske zvijezde žele biti što sličnija njima. Upozoravaju kako se time stvara nezdrav odnos prema hrani. 

Susan Ringwood, iz udruge B-eat, kaže kako su neka djeca toliko u strahu od vlastitih oblina kad dođu u pubertet da se namjerno izgladnjuju kako bi zadržali što mršaviju figuru. 

- Danas se kao idealna figura promiče tijelo djevojke, ne odrasle žene. Djevojčice vide slike iznimno mršavih žena u časopisima i misle kako bi i one trebale tako izgledati - dodaje Ringwood. 

Nedavne studije ukazuju da je gotovo polovica djevojčica bilo na nekoj dijeti prije 14. rođendana, a da bi svaka sedma popila tablete za mršavljenje. 

Uz to, Britanci imaju i najvišu stopu pretilosti u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • girica 01.08.2011.

    Kako djeca od pet godina odluće , probude se i samo kažu roditeljima kako žele izgledati kao tamo neki manekeni ???

  • zippysnake 01.08.2011.

    Pa i BARBY je tanka ko prst, a klinke vole Barbike! Zato joj oceju sliciti!

  • Haf932 01.08.2011.

    Alarm für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei

Komentiraj...
Vidi sve komentare