To je to što me zanima!

Albanci na A1 vozili cestom u krivom smjeru. Policija: 'To je jedan od najtežih prekršaja'

Vozačima je zbog počinjenih prekršaja uručen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepoštivanja prometnog znaka, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja strane dozvole...
Vidi originalni članak

Policijski službenici policijske postaje Gospić su u subotu, 20. siječnja 2024. godine, na autocesti A-1, kod čvora Sveti Rok zaustavili dvojicu albanskih državljana koji su upravljali osobnim automobilima albanskih nacionalnih oznaka, javlja Policijska uprava ličko-senjska.  

NESREĆA U ZAGREBU BMW-om na Laništu sletio s ceste na gradilište: Pronašli zaključano vozilo bez vozača

Kako navode, utvrđeno je da su 66-godišnjak i 47-godišnjak osobnim automobilima vozili dijelom autoceste na kojemu je bila na snazi zabrana prometa za sva vozila i to kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom smjeru.

Vozačima je zbog počinjenih prekršaja uručen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepoštivanja prometnog znaka, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja strane dozvole za upravljanje motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

KOD SLAVONSKOG BRODA Teška nesreća na A3: Vozač poginuo, putnica je u bolnici

- Vožnja u suprotnom smjeru zasigurno je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti na autocesti. Vrlo često takav prekršaj rezultira prometnim nesrećama i stradanjima osoba. Razlog vožnje u suprotnom smjeru na autocestama najčešće je povezan s nepažnjom i nedostatnom koncentracijom (premorenost, neiskustvo u vožnji autocestom, alkohol i dr.) vozača prilikom uključivanja na kolnik prometnice, a znatno rjeđe se radi o nepoznavanju prometne signalizacije ili samim nedostacima prometne signalizacije - kažu iz policije. 

Savjeti vozačima koji primijete vozilo koje vozi u krivom smjeru ili nakon obavijesti HAK-a:
- Brzinu kretanja vozila smanjiti na 40 km/h,
- Koristiti samo desnu prometnu traku, ne koristiti traku za pretjecanje (ne koristiti krajnju lijevu prometnu traku),
- Ne koristiti traku za zaustavljanje vozila u nuždi (koja bi trebala ostati prohodna za hitne službe),
- Zabranjuje se pretjecanje vozila.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Joker 1 22.01.2024.

    Pod hitno bi se institucije trebale zabaviti sa naj manje 50% položenih ispita  u prometu  i u lovačkom društvu. Između  1993  pa do 2020 Ulovačkim ispitima se i dan danas trguje  pa se pitamo kako se to dešavati  pogreške kad se tragedije dese onda je sve kasno  

  • komunjara2 22.01.2024.

    tak se vozi u srbiji ali samo u naselju kosovo....😂

  • 007_ 22.01.2024.

    Bitno sa je naglašeno albanci

Komentiraj...
Vidi sve komentare