To je to što me zanima!

Aleksandar Makovec najavio kandidaturu za čelnika HDZ-a

Makovec je potvrdio da je u ponedjeljak popunio kandidacijski obrazac. Počeo je sakupljati potpise za kandidaturu, ali je, kazao je, svjestan kako ih vjerojatno neće sakupiti dovoljno
Vidi originalni članak

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Skupštini Međimurske županije Aleksandar Makovec najavio je kandidaturu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice kao, kako je rekao, svojevrstan protest zbog načina izbora predsjednika stranke.

Makovec je potvrdio za Hinu da je u ponedjeljak u tajništvu županijske organizacije stranke popunio kandidacijski obrazac. Počeo je sakupljati potpise za svoju kandidaturu, ali je, kazao je, svjestan kako ih vjerojatno neće sakupiti dovoljno.

"Moj čin je svojevrsni protest protiv načina izbora predsjednika“ izjavio je Makovec. Rekao je kako ga ne smeta samo to što je jedan kandidat za predsjednika stranke, već i to što su mediji i javnost tog kandidata proglasili predsjednikom prije nego se uopće kandidirao.

"Smatram da je takav način izbora čelnika stranke izvan svake političke mjere i zato sam se odlučio kandidirati“ rekao je. "Svojim činom, i istomišljenicima koji će me podržati svojim potpisom, želim poslati poruku o demokratskom procesu u stranci“, rekao je Makovec.

O svojoj namjeri izvijestio je članove županijskog predsjedništva HDZ-a proteklog tjedna. Kazao je kako prvi čovjek međimurskog HDZ-a i ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Darko Horvat nije komentirao njegovu odluku, ali je uvažio njegov stav.

Aleksandar Makovac je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. Godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od Sunčane Glavak. Na lokalnim izborima 2013. bio je kandidat za zamjenika župana Darku Horvatu, ali kandidati HDZ-a nisu izborili drugi krug. Trenutačno je predsjednik Gradskog kotara istok čakovečkog HDZ-a i član Skupštine Međimurske županije.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Kentaćit 05.07.2016.

    To je samo da mi dobijemo privid da u HDZ vlada demokracija...

  • croaticum 05.07.2016.

    Jako cudno, donedavno su neki tvrdili da u Medimurju nema hdza, prozvana, ocituj se, zasto si mi lagala:-))

  • 05.07.2016.

    Jadno je to, jadno iz kuhinje nekolicine čelnih ljudi HDZ-a. Vjerujem da bi bilo 5-6 kandidata za predsjednika HDZ-a i to moralnih, kompetentnih i ambicioznih kandidata da nije postavljen problem kod prikupljanja 5 000 potpisa. A gdje da jedan kandidat, koji nije u vrhu HDZ-a, prikupi toliko potpisa članova HDZ-a. Da ide od vrata do vrata po gradovima i selima da traži članove HDZ-a za potpise. To je totalno nedemokratski. Mrak demokracije. Bilo bi najbolje da HDZ produži još 7 dana do izbora novog predsjednika s tim da se broj potpisa za kandidaturu smanji na 1000 potpisa. Znam dvojicu profesora, u rangu Plenkovića, koji bi se kandidirali za predsjednika HDZ-a, ali im je prepreka prikupljanje potpisa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare