To je to što me zanima!

Aleksandar Vučić: Zapad traži da Srbija uvede sankcije Rusiji

Poštujemo sva načela koje poštuje EU, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, jedino u čemu se razlikujemo je što ne želimo uvoditi sankcije Rusiji, kaže Vučić
Vidi originalni članak

Srpski premijer Aleksandar Vučić sinoć je na TV Pink priznao kako zemlje EU i Amerika od Srbije traže da uvede Rusiji sankcije zbog Ukrajine, javljaju mediji u Srbiji.

Mislim da je Srbija pokazala kako ima svoju politiku koja je najbolja za nas, koja drži do morala, do eurointegracija, ali i do poštivanja svojih prijatelja koji nam nisu uvodili sankcije i nisu nas bombardirali, kaže Vučić

- Oni traže da mi usuglasimo vanjsku politiku s EU, ali to Poglavlje 31 pregovora o članstvu, još nismo otvorili. Poštujemo sva načela koje poštuje EU, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, jedino u čemu se razlikujemo je što ne želimo uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji - rekao je Vučić. 

Na pitanje očekuje li da će zbog takvog stava, pregovori za ulazak Srbije u EU biti zaustavljeni, Vučić očekuje razumijevanje Zapada i poštivanje stava Srbije. Smatra kako bi za Ukrajinu bilo najbolje pronaći mirno rješenje.

- S druge strane mislim da je Srbija pokazala kako ima svoju politiku koja je najbolja za nas, koja drži do morala, do eurointegracija, ali i do poštivanja svojih prijatelja koji nam nisu uvodili sankcije i nisu nas bombardirali, i što je jako važno, s kojima imamo izuzetno uspješne gospodarske odnose - rekao je Vučić

Idi na 24sata

Komentari 38

  • august 12.05.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Ovo vam je treća teška opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od tjedan dana. Bit će vam ponovno dostupan za 7 dana.

  • Hrvat 07 12.05.2014.

    Ne znaju a bi piškili ili kakili.

  • 12.05.2014.

    "Nipošto ne možemo uvoditi sankcije Rusiji". Na kog si to mislio? Ako si mislio na zapad, vi niste tamo, niti u EU niti u NATO ...nigdje. Ako si mislio kao da Srbi ne mogu uvoditi sankcije Rusiji, to niti nije moguće jer ste vi zrnce pijeska za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare