To je to što me zanima!

Alenka Bratušek: Ratifikacija je geostrateški interes Slovenije

Mandatarka slovenske vlade je u parlamentu poručila kako ratifikacija hrvatskog članstva u EU nije samo dobrosusjedski interes, nego i geostrateški interes
Vidi originalni članak

Jedan od prioriteta moje politike jest da vlada i parlament na vrijeme provedu postupak ratifikacije hrvatskog ugovora s Europskom Unijom, izjavila je za Jutarnji list mandatarka i najvjerojatnija premijerka slovenske vlade Alenka Bratušek. 

Zastupnicima u slovenskom parlamentu je poručila kako ratifikacija hrvatskog članstva u Europskoj Uniji nije samo dobrosusjedski interes, nego i geostrateški interes Slovenije. 

- Naše, dakle slovensko i hrvatsko, gospodarstvo neraskidivo je povezano. Otvaranje granica ulaskom Hrvatske u EU dodatno će potaknuti bogatu gospodarsku suradnju dviju država. Veselim se vremenu kada građani Hrvatske i Slovenije na granici neće više susretati policiju i kada ispred graničnih prijelaza neće više biti dugih kolona, naročito kamiona - rekla je Bratušek u intervjuu za Jutarnji list, a prenosi HRT.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • MAGNUM_2 03.03.2013.

    Slovenski geostrateški interes su nalazišta u savudrijskoj vali Merkur i Neptun pa zar smo se i toga odrekli.

  • WOMANIZER 03.03.2013.

    nemojte ga ratificirati, već sada provode svoje namjere, a šta će nam tek biti poslije?

  • SA-SU 03.03.2013.

    Alenka, polako, ne se brukat! Prvo će morat Hrvatska uć u "šengen", da ne bude više policajaca na granici! To mi dođe ko g ingrid sa svojim stranim jezikom! :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare