To je to što me zanima!

Alfiju žilu u glavi zalijepili 'superljepilom' i spasili ga

Dječak se rodio s poremećajem zbog čega mu je prijetio zastoj srca. Operirali su ga dok je imao tek sedam dana. Alfie je uspio preživjeti operaciju
Vidi originalni članak

Malenom Alfiju Daleu liječnici u Londonu 'superljepilom' su spasili život. Zalijepili su mu arteriju kako bi zaustavili krvarenje koje je moglo biti pogubno. Dječak se rodio s rijetkom malformacijom - Galenova vena. Čim su otkrili bolest liječnici su roditelje informirali o teškoj i riskantnoj operaciji. Alfiju su trebali ugraditi kateter koji vodi od njegova srca do mozga. No problem je bio u tome što liječnici nikada nisu operirali novorođenče. Maleni Alfi tada je bio star tek sedam dana. Hrabri dječak dobro je podnio operaciju u kojoj su mu kroz kateter debljine ljudske vlasi zalijepili žilicu. Nakon pet mjeseci morao je otići na još jednu operaciju, a sada je zdrava beba stara devet mjeseci. Njegova majka Alyssa (30) kaže kako je pravo čudo što je Alfi preživio operaciju jer puno starija djeca to nisu uspjela.
- Nismo se nadali da će se toliko boriti. Pobijedio je crnu statistiku i za mene je heroj - kaže majka. Alfija i njegova brata blizanca Charliea majka je rodila carskim rezom. Charlie za razliku od Alfija nije imao tešku malformaciju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • šamar 31.05.2010.

    vidi ih kak su smijesni hihih slatkisi mali...nek su oni dobro :)

  • 31.05.2010.

    malome dat ime cijanofix :)

  • dkovac 31.05.2010.

    nek vas cuva drago Bog andjelcici maleni

Komentiraj...
Vidi sve komentare