To je to što me zanima!

Alkoholu su sklonije žene koje su završile fakultet

Uz to što češće piju, žene s diplomama većinom i priznaju kakon imaju problem s alkoholom. Od rane dobi je moguće predvidjeti koliko će piti
Vidi originalni članak

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi, obrazovanije žene su sklonije alkoholu od onih manje obrazovanih. Uz to što češće piju, žene s diplomama većinom i priznaju kakon imaju problem s alkoholom. Već na temelju školskih testova moguće je predvidjeti konzumiranje alkohola kod žena, čak i u dobi od pet godina, prenosi btiranski Telegraph. Djevojčice koje testove riješe s vrlo dobrim ili odličnim uspjehom imaju 2.1 puta veću šansu da nakon 40. godine svakodnevno konzumiraju alkohol.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nicijisin49 05.04.2010.

    Emancipacija i profesionalna promocija imaju za zene previsoku cijenu, osobito one obrazovane. Nakon radnog vremena zaposlena zena mora odraditi joj jedno radno vrijeme kod kuce, a studij i karijera nakon njega ne ostavljaju vremena ni mogucnosti za kvalitetne kontakte i emotivni zivot i mlada se zena nakon 30 -te zatekne u hladnoj emocionalnoj pustinji u kojoj je posao i karijera istovremeno i tamnica i spasonosna oaza izvan kojega nema nicega i tada se pojavljuje alkohol kao privremeni odusak i privid laznog raja. Ako je udana od supruga i djece ne moze ocekivati podrsku u okruzenju posvemasnje emotivne hladnoce i otudjenja. Perspektiva za zaposlene zene nazalost nije obecavajuca na tom planu i ovisnosti ce biti sve veci problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare