To je to što me zanima!

Alžir: U akciji oslobađanja od 41 taoca ubijeno njih čak 34?

Od stranih talaca poginulo je dvoje Japanaca, dvoje Britanaca te jedan Francuz. Nacionalnosti ostalih zasad nisu poznate. Moguće da će broj mrtvih biti i veći
Vidi originalni članak

Trideset taoca, među kojima sedmero stranaca, ubijeno je u operciji alžirske vojske koja je krenula u akciju oslobađanja stotina talaca koje je islamistička gerila držala u plinskom postrojenju Tinganturinu na istoku zemlje, objavio je izvor u alžirskoj službi sigurnosti. Kako javlja Reuters, među poginulim stranim taocima dva su japanska, dva britanska i jedan francuski državljanin. Nacionalnosti ostalih zasad nisu poznate. 

Moguće je da će broj žrtava rasti jer vojska još pretražuje postrojenje nakon završetka operacije oslobađanja, kazao je izvor i dodao da je u akciji ubijeno najmanje 11 islamista, uključujući i vođu skupine Abu al-Baraa. 

Tijekom operacije nekoliko stotina alžirskih radnika zatočenih u postrojenju i nekolicina stranih uspjela je pobjeći. 

Glasnogovornik alžirske vlade potvrdio je nešto ranije da su u vojnoj akciji oslobađanja talaca u pustinjskom plinskom postrojenju neki taoci poginuli, ali i da je vojska bila prisiljena pokušati ih osloboditi jer su propali pregovori s otmičarima, javlja HRT

Vijesti koje pak prenose gerilske podatke kažu kako je poginulo najmanje 34 talaca i 15 otmičara. Gerilci su za mauritansku novinsku agenciju ANI rekli kako je i nakon vojne akcije sedmero stranih talaca još živo.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • dadili 18.01.2013.

    bolje da ih nisu spašavali islamisti bi ih vjerovatno ubili manje...

  • waf 18.01.2013.

    To je stvarni život nažalost,a ne film u kojem se svi taoci izvuku pod paljbom metaka koji nekako uvijek nadju put samo do zločestih terorista.

  • tkresimir 18.01.2013.

    E to je tak, jer novinari 24 sata čak nemaju vremena prolistati druge novine i usaglasiti brojke. A važnije su sise i guzice poznatih "starleta". ovo samo pokazuje odnos novinara prema poslu. Puno ljudi dela po takvim mjestima. Koga briga ko to tamo puca, ak je neka šuša izlazila iz auta sa dignutom suknjom. BTW, kad ste zadnji put ili uopče objavili da je neki klinac ili klinka postigao super rezultat na nekom međunarodnom natječaju, a vjerujte, naši klinci postižu super rezultate u svim kategorijama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare