To je to što me zanima!

Amato: Stepinca će proglasiti svetim do kraja 2015. godine

Kada Sveti Otac potpiše dekret, za kanonizaciju se okuplja konzistorij kardinala. Konzistoriju nazoče kardinali i tada papa objavljuje mogući datum, rekao je Amato
Vidi originalni članak

Kardinal Angelo Amato u intervjuu za Dnevnik Nove TV kazao je kako će blaženi Alojzije Stepinac biti proglašen svetim najvjerojatnije do kraja 2015. godine. Liječnička komisija dala je svoju potvrdu u čudesnom izliječenju. 

- Liječnici moraju utvrditi može li ovaj čin biti znanstveno objašnjen i u kojoj mjeri, ali većina ih je rekla da se to još ne može znanstveno dokazati - rekao je Amato i dodao kako će svoje mišljenje o tome 3. lipnja dati teolozi, zatim kardinali i Papa. 

- Nakon što Sveti Otac potpiše dekret, za kanonizaciju se okuplja konzistorij kardinala. Konzistoriju nazoče kardinali koji se u tom trenu nalaze u Rimu i tada Papa objavljuje mogući datum - rekao je pročelnik kongregacije za Kauze svetih. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Freddie87 11.02.2015.

    Pisemo li o istom Stepincu? Onom koji jed surovao s Pavelicem i dizao desnicu u zrak? Onaj koji je svetom vodicom posvecivao nozeve kojima su ustase klali nehrvatsku djecu u Jasenovcu?

  • Budimo dobri 02.05.2014.

    Ne želim ulaziti u polemike, a još manje u neke dublje bespotrebne rasprave iz razloga što savaki pojedinac ima svoje neko pravo i prava. skupno gledano to se može nazvati i tolerancijom ili suživotom obzirom na sve različitosti među ljudskim bićima kojih je sve više i više. Evo kako glasi i sama definicija neke teme o kojoj se neko ili neki nikada neće moći složiti!.; - Prema UNESCO-voj definiciji, tolerancija je: ”Poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti. Temelji se na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savijesti i uvjerenju te predstavlja harmoniju u različitostima. Biti tolerantan znači biti slobodan, čvrsto se držati svojih uvjerenja i poštivati da se i drugi drže svojih, prihvatiti činjenicu da ljudska bića, prirodno različita u svojim religijskim vjerovanjima i ubjeđenjima, govoru, ponašanju i vrijednostima, imaju pravo živjeti u miru i biti kakvi jesu, bez bilo kakve diskriminacije.” A sve to znači; Tolerancija, suživot i uvažavanje drugih su vrijednosti svakog pojedinca, ili nedostatak razuma ako se nema logičnog sporazuma - dogovora oko nečeg spornog ili neprihvatljivog, subjektivno prividnog "problema"!!! Proglašavanje svetaca nije isto kao i proglašavanje heroja. Iako i jedno i drugo imaju za cilj isticanje nekog ili nečeg iznad drugih. U ovakvim odlukama treba biti razuman i racionalan, a ne emotivan i iracionalan.

  • Crotoni 01.05.2014.

    Bio sam za to da on bude proglašen svecem.. ali nakon svih onih stvari šta sam procitao o njemu, i sta je radio za vrijeme Drugog svjetskog rata.. Stvarno, ne zaslužuje to al niti malo!!! Ogadilo mi se sve to, i naša hrvatska crkva.. Znam da ce na ovom komentari biti puno minusa, al jebiga, da procitate ono sta sam ja procitao.. možda bi i vi imali isto misljenje :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare