To je to što me zanima!

Američki diplomati zbog straha sele iz Srbije u ZG

Većina službenika veleposlanstva SAD-a, njih 90, zbog nesigurne situacije, u 40 auta je napustila Beograd, a u Hrvatskoj će ostati 10-ak dana
Vidi originalni članak

Oko 90 službenika američkog veleposlanstva s obiteljima je u subotu napustilo Beograd jer Washington strahuje za njihovu sigurnost. Srpski prosvjednici su zapalili veleposlanstvo nakon što je SAD priznao neovisno Kosovo.
Europska unija povukla je svoje osoblje iz sjevernog dijela Kosova i Kosovske Mitrovice gdje su Srbi i u subotu prosvjedovali.
Iz našeg Ministarstva vanjskih poslova saznali smo da zasad neće biti povlačenja hrvatskih diplomata iz Beograda. Njemačka je prestala izdavati vize za građane Srbije.
Premijer Srbije Vojislav Koštunica pozvao je SAD da ponište odluku o priznanju Kosova. The Washington Post piše da Koštunica u Beograd vraća Miloševićevu taktiku. Srbija se ispričala BiH zbog neugodnosti u prosvjedima u Beogradu. Štetu u Beogradu nakon prosvjeda u kojima je izgorio i kosovski Srbin, gradske vlasti su procijenile na 100.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vlado bud 25.02.2008.

    bjelovaru svaka ti cast!alal vera na komentaru ako vec bjeze neka odu u miroljubivu Pristinu kod svojih zamoraca!

  • Cipi_Ri 25.02.2008.

    Bice to naj kraca republika , koja se zvala na Balkanu... A ako neko zeli kog Siptara neka mu sredi vizu...kao prirodnu retkost (ZASTICENU VRSTU). Zao mi ih je sto su toliko naivni , da poveruju Americi da ce dobiti nezavisnost, jer Amerima treba Kosovo zbog priblizavanja Rusiji ... A sto Rusija ni u kom smislu nece dopustiti. Bili Shiptari... koje je Amerika stitila. Samo sto ih vise nece bit , mozda cak i u Makedonioji a ne samo na Kosovu.

  • vemi 25.02.2008.

    90 SLUŽBENIKA AMBASADE?! Pa što je to, invazija Amerikanaca!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare