To je to što me zanima!

Američki državni odvjetnik: Osobno sam odobrio odluku da se obavi pretres Trumpa

Tražili su potvrdu o primitku u svjetlu javne potvrde o primitku bivšeg predsjednika koje su od javnog interesa. To znači ravnomjernu primjenu zakona bez straha ili naklonosti, rekao je
Vidi originalni članak

Američki državni odvjetnik Merrick Garland održao je konferenciju na kojoj je govorio o pretresu na Floridi koji je povezan s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

- Kako sam postao glavni državni odvjetnik jasno su dali do znanja da će Ministarstvo pravosuđa jasno progovoriti o sudskim spisima i radu. Upravo je Ministarstvo podnijelo zahtjev u okrugu Floride da se otpečati nalog za pretres i potvrda o primitku vlasništva u vezi sa sudski odobrenim pretresom koji je obavio FBI ranije ovog tjedna. Taj je pretres bio u prostoru smještenom na Floridi koji pripada bivšem predsjedniku. Nisu davali nikakve izjave na dan pretresa, no bivši predsjednik je javno potvrdio pretres te večeri, kao i kopije naloga i FBI-eva potvrda o imovini dostavljena je na sam dan pretresa vijeću - rekao je Garland.

KRITIZIRAO GA George Clooney o Trumpu: Kada smo se družili dolazio je u bar i raspitivao se o konobaricama...

Nalog za pretres je odobrio sud nakon traženog nalaza o potvrdi primitka imovine. 

- Tražili su potvrdu o primitku bivšeg predsjednika koje su od javnog interesa. To znači ravnomjernu primjenu zakona bez straha ili naklonosti. Svi Amerikanci imaju pravo na ravnomjernu primjenu zakona kako bi proveli zakonski postupak i na pretpostavku nevinosti. Veći dio našeg rada se odvija dalje od očiju javnosti. To radimo kako bi zaštitili ustanove, prava svih Amerikanaca te integritet naših istraga - dodao je.

Nije htio otkrivati detalje, no naglasio je kako je on odobrio odluku da se obavi nalog za pretres.  

MIJENJALI IZVJEŠĆA Trumpovi dužnosnici skrivali točne podatke o koroni i zarazi

Podsjetimo, protiv Trumpa se, naime, vodi istraga zbog potencijalno pogrešnog rukovanja dokumentima.

Dokument ima 38 stranica, ali mnogo toga je zacrnjeno. Od 38 stranica izjave pod prisegom, 21 je uglavnom ili u potpunosti redigirana, a njih 13 koje u potpunosti redigirane, prenosi BBC. Među najzanimljivijim otkrićima koja su navedena je ono o dokumentima koje je Trump iznio iz Bijele kuće nakon što je prestao biti predsjednik, a koji su zatim predani Nacionalnom arhivu u svibnju. Od tada predanih 15 kutija, navodno je u njih 14 bilo tajnih podataka.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Ime željeno_495 24.10.2022.

    Dobro do kada cemo cekati ???sad bi ona, kao su-kreatorica americke vanjske politike morala lupiti sakom u stol...Dosta mi je više cekanja .... Umjesto cipkaste haljine, obuci vojnu uniformu, koja joj najbolje stoji i krenuti put Amerike !!!

  • best_tata_je_Kamocemo 24.10.2022.

    monstruozni razulareni razbojnik, avanturist, hohštapler, mešetar, ksenofob, rasist, mizantrop, pocasni clan Klu-klux-klana, najavljuje revitalizaciju propalog i uništenog srednjeg sloja u recesiji kojoj je i sam kumovao, a pojma nema da ga ovim suludim potezima pokapa još živog,........ bolesnog i osiromašenog u grob. ............Najavljivao u svojem mahnitom pohodu gradnje novih berlinskih zidova, .....progone ljudi koji u borbi za golu egzistenciju traže mjesto pod suncem nekada obecane zemlje Amerike. ..............Trump je sramota za Ameriku, sramota za svijet, sramota za sve one koji kršcanski žive u duhu nauka Evandelja........... Nadam se da andeo osvete ne spava i da Trump nece još dugo konzumirati  ovaj svijet...... kao plod megaprevare izdaje i veleizdaje americkih biraca. ..............Demagoga, populistu i licemjera koji misli da je dovoljno zakleti se na dvije Biblije da sakrije svoj kriminalni pedigre, .......pedigre neotesanog i neodgojenog, bescutnog i egoistickog narcisoida i mentalnog kripla,......... treba jednostavno pomesti sa svjetske scene u zaborav kao najsramotniju epizodu americkog tipa demokracije nakon rasne segregacije

  • nika3_1 24.10.2022.

    Čega se pametan stidi, budala se time ponosi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare