To je to što me zanima!

Američki dužnosnik: Putin ima gotovo 100 posto snaga koje treba za invaziju na Ukrajinu

Kako navodi taj izvor, 80 posto od više od 150.000 ruskih vojnika raspoređenih na ukrajinskoj granici su u "bojnoj pripravnosti", grupirani u napadne formacije nekoliko kilometara od granice.
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin je "pripravan koliko to može biti" za invaziju na Ukrajinu i "gotovo 100 posto" potrebnih vojnih snaga već je na položaju, ocijenio je u srijedu visoki američki dužnosnik.

Putin "raspolaže s gotovo 100 posto svih snaga za koje smo predvidjeli da će ih rasporediti" radi napada na Ukrajinu, rekao je vojni dužnosnik koji je htio ostati anoniman.

DRAMA U UKRAJINI VIDEO Stručnjak o krizi: 'Putin je išamarao EU, ali i SAD. Rat je trenutno vrlo vjerojatan'

Kako navodi taj izvor, 80 posto od više od 150.000 ruskih vojnika raspoređenih na ukrajinskoj granici su u "bojnoj pripravnosti", grupirani u napadne formacije nekoliko kilometara od granice.

Ruski predsjednik je "pripravan koliko to može biti", rekao je taj dužnosnik, dodajući da je odluka o "tome hoće li doista poći onamo na Putinu".

"Mogu krenuti u svakom trenutku", istaknuo je.

U utorak je američki predsjednik Joe Biden ocijenio da je invazija već "počela", ali Sjedinjene Države su rekle da još nemaju neovisnih dokaza o kretanju ruskih postrojba na ukrajinskom teritoriju.

"Još ne možemo potvrditi da se ruska vojska premješta u Donbasu", rekao je u srijedu taj dužnosnik.

No "imamo razloga misliti da su ušli" u proruske separatističke teritorije Donjeck i Luhansk, dodao je.

Američka vojska u pravilu se koristi izviđačkim zrakoplovima za promatranje vojnih operacija svojih protivnika, no loši vremenski uvjeti mogu omesti njihovo izviđanje.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • macor11 24.02.2022.

    Eto, da ste mu pismeno obecali da necete NATO siriti sve do ruskih granica, do ovoga ne bi doslo. Boli vas briga. Svoje zastarjelo naoruzanje ste u Ukrajinu i druge siromasne zemlje dopeljali i sad krecete u proizvodnju jos modernijega. A ukrajinska sirotinja ce na svojim tjelima to najvise osjetiti.Ko ona afganistanska, Iracka...

  • prokurator 23.02.2022.

    dobro, idu teške sankcije, putin se okreće azijskim kupcima plina itd, jasno je s kojim rizicima igra. ali nitko ne odgovara na glavno pitanje: ako putin nadmudri protivnike, što zapravo DOBIVA? što je to vrijedno milijardi spiskanih za manevre vojske, i na koncu života vojnika? dvije pripizdine veličine istre usred ničaga sa 20.000 ruskih stanovnika? kopneni spoj sa krimom?

Komentiraj...
Vidi sve komentare