To je to što me zanima!

Američki pilot iz 1944. godine došao je na Vis vidjeti avion

Mustangu je odbačeni tank sa suborčeva lovca odlomio dio repa. “Iz baze u Italiji su mi javili da se spustim na more. Rekao sam im da ne znam plivati”, prisjeća se Mel
Vidi originalni članak

Amerikanac Mel Hays se u četvrtak vratio na Vis, gdje je prije 68 godina prisilno sletio brzinom od 270 kilometara na sat.

Nad Mađarskom su ga napali njemački lovci. Njegovu Mustangu je odbačeni tank sa suborčeva lovca odlomio dio repa. “Iz baze u Italiji su mi javili da se spustim na more.

Rekao sam im da ne znam plivati”, prisjeća se Mel. Prizemljio se na Visu, prevrnuo i pao u kanal pokraj “divlje” piste. Šest sati su ga izvlačili iz zgužvanog aviona. Mel se vratio u Italiju samo s ogrebotinom na nosu. Do kraja rata odradio je još 31 borbeni let. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ceky123 24.12.2012.

    je ameri su bacali bombe ali zato da bi istjerali švabe i četnike iz njih. Daj malo razmišljajte.

  • giustizia 13.09.2012.

    Dva novopecena pilota Huso i Haso na probnom letu na novom raptoru. Nakon par sati leta moraju se prizemljiti na mostarski aerodrom. Naprave manevar prilaska kad Haso zavika - nije mi se pista cinila tako kratka na simulatoru!!! Daj spustaj...koci, koci , dizi flapsove, izbaci kocioni padobran ...!!!! Nakon stotinjak metara po pisti zaustave se dvaes metara u livadi.... Mamu im hebem, kakvu su pistu napravili!?!!!! Da, al bitno da je tri kilometra siroka !

  • marin.0202 13.09.2012.

    Bepo 1606 ja son vec vise od kvarnar lit vani i mislin da jos dobro gonam po nase a ko ti mislis bit jean gramaticki gof onda mi te je zal.Mozga nimas a zazuma koko tovor

Komentiraj...
Vidi sve komentare