To je to što me zanima!

Američki veleposlanik: Trebate privući kapital iz SAD-a u RH

Veleposlanik Kohorst posjetio je splitsko-dalmatinskog župna Blaženka Bobana, s kojim je razgovarao o mogućnostima gospodarske suradnje
Vidi originalni članak

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj W. Robert Kohorst rekao je u ponedjeljak kako Hrvatska treba privući kapital iz njegove zemlje, a pohvalio je i visokokvalificiranu radnu snagu kakva je potrebna poduzetnicima.

Veleposlanik Kohorst posjetio je splitsko-dalmatinskog župna Blaženka Bobana, s kojim je razgovarao o mogućnostima gospodarske suradnje.

- Sjedinjene Američke Države imaju puno kapitala koji je spreman za investiranje, koji treba privući u Hrvatsku, i nema razloga da se to ne dogodi - istaknuo je tom prigodom američki veleposlanik.

Po njegovim riječima, Hrvatska je "sigurna zemlja, proamerički usmjerena", te ima visokokvalificiranu radnu snagu, a to je ono što poduzetnicima treba.

- Hrvatska Vlada treba otići van i upoznati investitore sa svojim mogućnostima jer će se poslovi događati ondje gdje je pozitivno poslovno okruženje - rekao je Kohorst.  Istaknuo je kako na hrvatskom tržištu poduzetnicima treba olakšati rad.

- Hrvatska katkad misli da svi sve znaju o njoj i da znaju koje su mogućnost, ali to, nažalost, nije istina i nije tako - rekao je Kohorst.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je veleposlaniku Kohorstu kako je u porastu broj turista iz SAD-a koji dolaze u Hrvatsku.

- Ono što nas posebno veseli jest i porast turista iz SAD-a posljednjih godina. Podatci za prvih devet mjeseci ove godine pokazuju povećan broj turista gotovo za 4,5 posto u odnosu prema istom razdoblju lani - rekao je župan Boban.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • patagonija 23.10.2018.

    Americki kapital? To je kapital kojeg skupljate desetljecima od siromaha u citavom svijetu. I tako ih cinite jos siromašnijima

  • škver 22.10.2018.

    Ovdje jedni žive od poreza a drugi od boca iz kontejnera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare