To je to što me zanima!

Amerika šalje Ukrajini oružja u vrijednosti 3 milijarde dolara?

Obamina administracija razmatra plan naoružavanja ukrajinske vojske, a razlog je ofenziva proruskih separatista koji uspijevaju vratiti neka izgubljena područja
Vidi originalni članak

Obamina administracija razmatra plan naoružavanja ukrajinske vojske, a razlog je ofenziva proruskih separatista koji su neka područja istočne Ukrajine ponovno uspjeli staviti pod svoju kontrolu. 

Kako prenosi FoxNews. Obama još uvijek nije odlučio hoće li SAD poslati oružje Ukrajini iako je takav potez naišao na odobravanje tajnika za obranu Chucka Hagela i glavnoga zapovjednika NATO-a Philipa Breedlovea.

Bijela kuća je i ranije pomagala ukrajinskoj vojsci, ali pomoć je bila ograničena na tzv. nesmrtonosno oružje poput pancirnih prsluka, kompleta za prvu pomoć i druge opreme. 

Napredovanje proruskih pobunjenika sada su natjerali američku administraciju na promjenu stava, a prema nekim medijskim napisima, SAD bi Ukrajini mogli poslati oružja u vrijednost tri milijarde dolara. 

Borbe na istoku Ukrajine ne stišavaju se, a zabrinjavajuće zvuči i izjava lidera samoproglašene Narodne Republike Donjeck Aleksandra Zaharčenka koji je rekao kako su ovih dana spremni mobilizirati 100.000 vojnika za borbu protiv ukrajinskih snaga.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • user_40922 04.02.2015.

    Neka ih Putin tamani kad su glupi ginuti za Američke interese

  • Herzog(315178) 03.02.2015.

    Sve ovo ide na štetu Ukrajine i naroda koji nije želio ovaj rat .

  • neodlucni 02.02.2015.

    ma netreba pretjerivat...Ukrajincima trebaju javelini i jos par igracki i to je dovoljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare