To je to što me zanima!

Amerikanci lansirali letjelicu X37B u tajnu misiju u svemir

Bespilotna 'orbitalna testna letjelica X37B' lansirana je na raketnom nosaču Atlas 5. Mnogi nakon lansiranja X37B nagađaju kako Amerika razvija svemirsko oružje
Vidi originalni članak

U tajanstvenu misiju u subotu navečer iz baze na Floridi lansirali su eksperimentalnu robotizirani raketoplan X37B. Lansiranje tajne letjelice potaknulo je nagađanja da SAD razvija svemirsko oružje. Zbog njegove tajne prirode neki vojni analitičari pretpostavili su da bi X37B mogao biti preteča orbitalnog oružja, sposoban za ispuštanje bombi ili onesposobljavanje stranih satelita u orbiti. Bespilotna 'orbitalna testna letjelica X37B' lansirana je na moćnom raketnom nosaču Atlas 5. Letjelicu su trebali lansirati još u petak, no odgodili su njezin let zbog loših vremenskih uvjeta. Prvi mini raketoplan lansiran je iz Cape Canaverala u travnju 2010. godine. Dužnosnici iz Air Forcea rekli su kako će se X37B iskoristiti da bi testirali nove tehnologije svemirskih letjelica. Letjelica X37B visoka je oko tri metra, a dugačka devet. Veličine je manjeg autobusa, a u svemiru može ostati 270 dana.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25sat 07.03.2011.

    Evo još jednog dokaza da čovjek (amerikanac) nije šetao po mjesecu davnih 60-tih !!!

  • mučki provokator_1 06.03.2011.

    U tajanstvenu misiju u subotu navečer iz tajne baze na Floridi lansirali su eksperimentalni robotizirani tajni raketoplan X37B. Lansiranje tajne letjelice potaknulo je nagađanja da SAD razvija tajno svemirsko oružje. Zbog njegove tajne prirode neki tajni vojni analitičari pretpostavili su da bi X37B mogao biti preteča orbitalnog tajnog oružja, sposoban za ispuštanje tajnih bombi ili onesposobljavanje stranih tajanstvenih satelita u tajnoj orbiti. Bespilotna tajna 'orbitalna testna letjelica X37B' lansirana je na moćnom tajnom raketnom nosaču Atlas 5. Letjelicu su trebali lansirati još u petak, no odgodili su njezin misteriozni let zbog loših vremenskih uvjeta.

  • MALDINI1899 06.03.2011.

    j**** im mamu.. -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare