To je to što me zanima!

Amerikanci su Lubitzu još 2010. htjeli zabraniti letenje

Prema dokumentima koje je objavila FAA, Lubitz se tijekom 2009. liječio od depresije te je uzimao najmanje dva lijeka. Nakon godinu dana se navodno izliječio
Vidi originalni članak

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) kopilotu Andreasu Lubitzu, koji je u ožujku srušio zrakoplov Germanwingsa u Alpe i pritom usmrtio sebe i još 149 ljudi, htjela je uskratiti dozvolu za letenje još 2010. godine. No, njemački liječnici uvjerili su ih da se Lubitz potpuno oporavio od depresije od koje je patio godinu dana prije toga. 

Prema dokumentima koje je objavila FAA, Lubitz se tijekom 2009. liječio od depresije te je uzimao najmanje dva lijeka - Cipralex i mirtazapine. Za to je vrijeme bio na dopustu, ali su mu naposljetku dopustili da dođe u SAD i trenira u Lufthansinu centru u Arizoni na malim zrakoplovima. Upozorili su ga da mu neće dozvoliti da leti ako mu se depresija vrati, javlja New York Times.

Osim toga, Lubitz je FAA prvo htio zavarati tako da je na upitniku na pitanje je li se kada liječio od mentalnih bolesti označio 'ne'. Kasnije je to ispravio u 'da'. 

Lubitzu je dijagnosticirana reaktivna depresija koju aktiviraju stresni i traumatični događaji, no, izliječio se zahvaljujući visokoj motivaciji i aktivnom sudjelovanju u terapiji, piše u dokumentima koje su njemački liječnici dostavili FAA. Nakon toga nastavio je svoje školovanje za pilota. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • kokaza5 01.05.2015.

    Pa zašto mu nisu onda oduzeli dozvolu?

  • zof 30.04.2015.

    Ovo je još jedan primjer kako "čudesno ozdravljenje" odvede puno ljudi u smrt..

  • Dracubecca 30.04.2015.

    barem da jesu

Komentiraj...
Vidi sve komentare