To je to što me zanima!

Amerikanci su pokušali spasiti novinara kojeg su ubili militanti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Specijalci američke vojske poslani su prije nekoliko tjedana u tajnu misiju u Siriju kako bi spasili novinara Jamesa Foleya i druge taoce koje su zarobili militanti ISIL-a
Vidi originalni članak

Spacijalne snage američke vojske poslane su u tajnu misiju u Siriju kako bi spasili novinara Jamesa Foleya i druge taoce koje su zarobili militanti Islamske države , potvrdili su američki dužnosnici, javlja CNN .

Operacija koju je odobrio američki predsjednik Barack Obama , na temelju obavještajnih podataka, zbila se ranije tijekom ljeta. Specijalci su helikopterima i zrakoplovima prebačeni na područje Sirije gdje su vjerovali da se nalaze taoci.

Čini se kako je to bio prvi izravni sukob američkih vojnih snaga i militanata ISIL-a. Operacija nije završila uspješno budući da zatočeni Amerikanci nisu bili na prije lociranom odredištu.

Obamina savjetnica za protuterorizam, Lisa Monaco navela je u priopćenju da je Obama odobrio operaciju zbog toga što je procijenjeno da opasnost za taoce raste svakim danom.

Priznanje o tajnoj misiji dolazi dan nakon što je objavljena snimka brutalnog ubojstva novinara Foleya kojemu je jedan od militanata odrubio glavu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 150

  • cyber 22.08.2014.

    @njinri reci to obitelji poginulog novinara

  • mika BJ 21.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • baky126 21.08.2014.

    dobro su mu odrubili glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare