To je to što me zanima!

Posjetiteljica snimila ulazak zaraženog liječnika u bolnicu

Oboljeli liječnik smješten je u bolnicu sveučilišta Emory u Atlanti. Liječnici uvjeravaju da straha nema jer su poduzeli sve mjere i nitko u bolnici nije ugrožen
Vidi originalni članak

Američki liječnik Kent Brantly, zaražen ebolom u Africi gdje je pomagao oboljelima, stigao je u subotu u SAD, što je izazvalo bijes, strah i paniku.

Građani su pozivima i mailovima zatrpali bolnicu sveučilišta Emory u Atlanti gdje je Brantly smješten. Mnogi kažu da je potpuna ludost 'uvesti' ovu smrtonosnu bolest u SAD. 

Zaraženi liječnik je, pak, preko supruge poručio da mu je drago što se vratio kući

CNN je objavio snimku na kojoj se vidi njegov ulazak u bolnicu.

U bolnici također uvjeravaju kako nema mjesta strahu jer je izolacijska soba odvojena od drugih bolničkih odjela, te ima jedinstvenu opremu i infrastrukturu koja omogućava vrlo visoku sigurnost.

 - Ništa nismo prepustili slučajnosti. Iako se ebola širi samo izravnim kontaktom, mjere sigurnosti koje smo poduzeli su kao da se može prenijeti i zrakom. Nitko u bolnici, ni jedan drugi pacijent, liječnik ili posjetitelj bolnice nije ugrožen - kazao je liječnik bolnice Bruce Ribner.

Za nekoliko dana u SAD bi trebala biti prebačena i sestra Nancy Writebol.

 - Njih dvoje išli su u humanitarnu misiju, zarazili su se, mi im moramo pružiti maksimalnu šansu da se oporave - kazao je Ribner.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • perica 100 04.08.2014.

    za par godina svićemo vako obučeni hodat i na plažu ići i treba svijet otiso kvragu neko umire od gladi neko se guši u bogastvu neka to i treba

  • Mustafa Aga 03.08.2014.

    Ma prenosili su direktno citav transport; od aerodroma pa do bolnice...

  • GicoPrase 03.08.2014.

    treba im za nove linije biološkog-oružija

Komentiraj...
Vidi sve komentare