To je to što me zanima!

Anakonde, piranje i jaguari: Maraton užasa iz noćne more

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Maraton u džungli jedan je od najekstremnijih maratona na svijetu. Najviše po svim neljudskim sudionicima strašnih ruta. Maraton se održava u prašumi divlje Amazone
Vidi originalni članak

Natjecatelji iz Australije, s Novog Zelanda, iz Kanade, pa čak i iz Slovenije našli su se na startu jedne od najekstremnijih maratona na svijetu. Ne po svom zahtjevu za vrhunskom fizičkom spremom, već po sposobnosti kretanja kroz svijet životinja. I to onaj najopasniji - jaguari, anakonde i piranje, samo su neki od tajnih sudionika maratona.

POGLEDAJTE VIDEO: Za ovo je potrebna velika hrabrost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Maraton je bio dug čak 254 kilometra, a krenuo je s 41 natjecateljem. Čak jedanaestero je vrlo brzo odustalo od utrke. Pobjednik maratona je Nijemac Thomas Wittek, kojemu je trebalo 40 sati i 10 minuta, a Slovenci Miha Podgornik i Matež Kordev udružili su snage za treće mjesto. Da završe utrku, trebalo im je 41 sat i i 10 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Neke od najtežih etapa maratona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, u maratonu nisu sudjelovali samo muškarci u top - spremi, već i žene, ali i veterani. Tako je pobjednica maratona Latvijka Alma Vitola, koja je utrku završila za 56 sati i 48 minuta, dok je pobjednik među veteranima bio Argentinac Luis Barco (64).

Ove namirnice pomažu u borbi s prehladom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare