To je to što me zanima!

Analitičar o nalogu za Putinovo uhićenje: Nemojmo zaboraviti kako je izručen Milošević...

Haški sud izdao je naloge za uhićenje Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove zbog, kako navode, nezakonite deportacije ukrajinske djece
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Putin još nije reagirao na odluku Međunarodnog kaznenog suda u Haagu da zbog ratnih zločina raspišu nalog za njegovo uhićenje. To je ujedno i prvi uhidbeni nalog u okviru istrage o Ukrajini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Analitičar Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV komentirao je odluku i otkrio je li ga iznenadila.

REAGIRALI I UKRAJINCI Reakcija Rusije na haški nalog za uhićenje Putina: 'Njihove odluke nemaju značaja za nas'

- Nije me nimalo iznenadila, način provedbe ratne operacije vodio je k tome da jednog dana kako predsjednik Putin, tako i drugi zapovjednici u vojnom lancu završe na sudu. Naprosto vojsku ne možete upotrebljavati na teroristički način, gdje su vam primarni ciljevi ratnih operacija civili.

- U jednom trenutku valjda je Međunarodni kazneni sud prikupio dovoljno dokaza da čistog obraza dođe pred svijet i uhiti jednog predsjednika jedne suverene države. Nije me to ništa posebno iznenadilo s obzirom na broj civilnih žrtava, broj pogođene infrastrukture gdje se vidi način korištenja oružanih snaga. A mislili smo da smo to zaboravili nakon Drugog svjetskog rata- rekao je Mandić.

KINESKI VOĐA USKORO U MOSKVI Xi Jinping stiže Putinu u posjet prvi put od početka invazije: Tema sastanka bit će i Ukrajina

Svaka suverena država koja drži do sebe i međunarodnog i svog prava trebala bi, kaže, uhititi Putina ukoliko uđe na njezino područje.

- No jasno je da smo svjesni političke realnosti. Sve one zemlje koje nisu potpisnice i nisu pristupile kaznenom sudu mogu na ovaj ili onaj način to izbjegavati, pogotovo ako se radi o velikim zemljama tipa Kine i Indije. Naivno je očekivati da će se u ovakvom političkom statusu to se dogoditi- rekao je analitičar.

Naglasio je da se isto tako može dogoditi da ovo bude jedna klica nečega što se može desiti u političkom sustavu upravljanja u Ruskoj Federaciji.

ODGOVOR SANKCIJAMA Putin pozvao ruske milijardere: 'Pomognite Rusiji. Investirajte u novu tehnologiju i poduzeća'

- Nemojmo zaboraviti kako je uhićen i izručen Milošević - rekao je Mandić.

 Prema njegovom mišljenju, ruska reakcija neće uključivati ništa radikalno u smislu promjene vođenja rata. Međutim, bit će promjena u smislu informacijske operacije, prozivanja Zapada za licemjerstvo za poginule civile u Iraku i drugim dijelovima.

- Vodit će se jedna nesmiljena informacijska operacija u medijima i tu možemo očekivati zaoštravanje metodologije i sadržaja provedbe informacijske operacije - rekao je.

ANALIZA EKSPERTA Američki dronovi-ubojice: Sokol nosi Stingere ili Hellfire, a Kosac je grdosija koja leti 482 na sat

Dodaje da bi Zapad mogao staviti na dnevni red odobrenje opremanja ukrajinskih oružanih snaga modernim zrakoplovima. a to bi ovaj uhidbeni nalog mogao požuriti.  

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 18.03.2023.

    uopće ne kužim kao ga misle uhitit, pa to je obična glupost

  • BROKRO 18.03.2023.

    da samo razlika je u tome sto je Milosevic imao haubice 105 i 150 milimetara i to je bilo sve, A Putin ima oruzije da moze cijeli svijet za nekoliko minuta Hypersonicnim raketama sa bojevim nuklearnim glavama dohvatit e u tome je razlika zato se nebi bas osudio reci da ce biti izrucen Hagu samovoljno

  • helidon 17.03.2023.

    Taj međunarodni sud je lakrdija kojim upravlja Amerika i vrijedi za cijeli svijet osim za njih . Žitnice Ukrajine u vlasništvu Bidenovih kao i pola Ukrajine. Ljudi ne slušajte samo servirane vijesti iz Amerike i Engleske ima i drugih medija

Komentiraj...
Vidi sve komentare