News

Komentari 177

Reakcija Rusije na haški nalog za uhićenje Putina: 'Njihove odluke nemaju značaja za nas'

Reakcija Rusije na haški nalog za uhićenje Putina: 'Njihove odluke nemaju značaja za nas'

Zaharova je prokomentirala današnju odluku Međunarodnog suda u Haagu koji je izdao naloge za uhićenje Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove

Rusija nije stranka u Rimskom statutu i ne snosi nikakve obveze prema njemu, napisala je na društvenim mrežama Maria Zaharova  glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Ona je prokomentirala današnju odluku Međunarodnog suda u Haagu koji je izdao naloge za uhićenje Vladimira Putina i njegove povjerenice za prava djece Marije Aleksejevne Lvove-Belove zbog, kako navode, nezakonite deportacije ukrajinske djece, javlja Guardian

- Odluke Međunarodnog kaznenog suda nemaju nikakvog značaja za našu zemlju, ni s pravnog stajališta - istaknula je Zaharova. Kremlj se za sada još nije oglasio po ovom pitanju.

Reagirali i Ukrajinci

Ured ukrajinskog predsjednika u petak je pozdravio izdavanje naloga protiv Putina. 

- Ovo je tek početak - napisao je šef ureda Andrij Jermak na Telegramu. Ukrajinsko tužiteljstvo je odluku pak nazvalo „povijesnom“. 

Podsjetimo, Sud je poručio kako postoje sumnje da "oba osumnjičenika snose odgovornost za ratni zločin nezakonite deportacije, kao i za nezakonito premještanje stanovnika iz okupiranih područje Ukrajine u Rusiju, a na štetu ukrajinske djece". 

Iako je sud namjeravao izdati tajni nalog za uhićenje, odlučili su da on ipak bude javan kako bi "prevenirali daljnje zločine". 

 

Najčitaniji članci