To je to što me zanima!

Analiza crne kutije: Pilot je namjerno isključio drugi motor

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon što im je otkazao jedan motor, pilot i kopilot odlučili su ugasiti i drugi, kako bi ih ponovno upalili. No, pokušaj nije uspio, te se avion srušio u rijeku Heelung
Vidi originalni članak

Nakon stravične avionske nesreće koja se u srijedu dogodila u tajvanskom gradu Taipeiju, počelo je istraživanje crne kutije. Uz mnoga nagađanja, ustanovili su kako je za nesreću kriv pilot, koji je u dogovoru s kopilotom ugasio drugi motor aviona .

Naime, unatoč tome što je avion bez poteškoća poletio, 37 sekundi poslije toga oglasio se alarm da jedan od motora nije u funkciji. Posada je samo par sekundi kasnije odlučila ugasiti i drugi motor, kako bi ih ponovno opet pokrenula . No, pokušaj nije uspio, te se avion nakon tri prijeđena kilometra, srušio u obližnju rijeku Heelung.

Od 58 putnika, spašeno ih je samo 15. Među stradalima našla se i cijela posada, uključujući pilota i kopilota.

Ronioci su iz rijeke uspjeli izvući veće dijelove aviona, no i dalje tragaju za tri preostale žrtve i manjim dijelovima aviona .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 39

  • scot 08.02.2015.

    svaka cast sto ste tako brzo ispitali to sve,samo me zanima šta je s onim avionom što se srušio i nisu ga ni tražili kao imaju neke izgovore a neko stoji izza toga pa ga zato nesmiju tražit da nebi odgovarali.

  • liliana 08.02.2015.

    Stvarno su pametni umjesto da su prizemljili avion sa jednim motorom.

  • melidony 08.02.2015.

    Pilot je manevriranjem spriječio još veću tragediju. Prem tome,a psolutno je nelogično da bi isključio motore?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare