To je to što me zanima!

Anders Breivik nije psihički bolestan, ipak može u zatvor?

Prvi vještaci su rekli da je ubojica 77 ljudi psihički bolestan te da ne može u zatvor već u psihijatrijsku kliniku. Sada su novi vještaci utvrdili da je Breivik uračunljiv
Vidi originalni članak

Anders Breivik nije psihički bolestan te je uračunljiv, objavili su u utorak sudski vještaci, piše Blick. Breivik je, podsjetimo, 22. srpnja prošle godine u dva napada u Oslu i na otoku Utoeya ubio ukupno 77 ljudi. Zločine je priznao, ali se smatra nevinim.

Vještaci su ga već jednom pregledali i utvrdili su da je psihički bolestan. Utvrdili su da boluje od paranoidne šizofrenije. Na tu su se dijagnozu žalile obitelji žrtava i tražile su novo vještačenje. Sudac je to odobrio. Novi vještaci, njih dvojica su Breivikovo ponašanje promatrali tri tjedna, razgovarali su s njim 11 puta te su pročitali prijašnje nalaze i sva policijska izvješća o njemu.  

No bez obzira na ovaj nalaz, o Breivikovoj uračunljivosti će odlučivati suci. Ako ga proglase neuračunljivim završit će u psihijatrijskoj klinici. Ako pak bude proglašen uračunljivim, može dobiti do 21 godine zatvora. To se Norvežanima učinilo malo pa zbog Breivika možda budu promijenili zakon. 

Suđenje Breiviku bi trebalo početi 16. travnja. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zendraCRO 11.04.2012.

    O čemu vi raspravljate, da li je psihički bolestan ili ne?! Ma kakve veze to ima, baci ga u najgori i najstroži zatvor koji možeš naći i neka pati.

  • filister 11.04.2012.

    spavac

  • TejChy 10.04.2012.

    lik i je psihički bolestan kad je napravio takav pokolj.. al treba ga doživotno u zatvor strpat.. prestrašno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare