To je to što me zanima!

SDP tone, Plenki najpozitivniji, a na drugom mjestu je - 'nitko'

Da su izbori u veljači HDZ bi bio pobjednik izbora s 34 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 22,3 posto. Na ljestvici s rejtingom stranaka na trećem je mjestu Most sa 7,2 posto
Vidi originalni članak

Prema rezultatima redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop za veljaču najveću potporu građana i dalje ima HDZ i to uz rast preferencija za 1,5%. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na drugom je mjestu SDP kojem potpora i dalje pada. Most koji je na trećem mjestu također bilježi pad popularnosti - za 1,6% u odnosu na siječanj. Rast popularnost bilježi se u Živom zidu, HNS-u i HSS-u, javlja HRT.

Da su izbori u veljači HDZ bi bio pobjednik izbora s 34 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 22,3 posto. Na ljestvici s rejtingom stranaka na trećem je mjestu Most sa 7,2 posto. Slijedi Živi zid na četvrtom mjestu s izborom od 5,8 posto. HNS na petom mjestu bilježi izbor od 3,9 posto, dok se HSS zadržao na šestom mjestu 2,3 posto.

Plenković najpozitivniji

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara je hrvatski premijer Andrej Plenković s izborom od 24 posto. Drugo mjesto drži "Nitko", dok je na trećem mjestu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 11,9 posto, a Anka Mrak Taritaš na četvrtom mjestu s izborom od 6,9 posto.

Milanović i Karamarko najnegativniji

Vrh ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara drže dva političara na zalasku političke karijere, a što je vidljivo i po sve manjoj prednosti u odnosu na ostale sudionike političke arene. Na vrhu obje ljestvice je Zoran Milanović s izborom od 13,5 posto. Njegov nekadašnji glavni konkurent i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je na drugom mjestu s izborom od 12,6 posto. Na treće je mjesto skočio Ivan Pernar s izborom od 11,7 posto.

Razina potpore politiku i rad Vlade RH u četvrtom mjesecu mandata iznosi 49,4 posto (prema 56,8 posto iz prethodnog mjerenja iz siječnja). Za usporedbu u istom mjesečnom mjerenju Vlada premijera Milanovića bilježila je potporu od 58,1 posto. 

Predsjednica republike je za svoj rad dobila stabilnu trojku, odnosno 3,13 (prema 3,15 iz prosinca). Najviše predstavničko tijelo u zemlji, Hrvatski sabor, u ovomjesečnom mjerenju za svoj rad bilježi ocjenu od 2,34 (prije mjesec dana 2,35).

Idi na 24sata

Komentari 496

  • Lala1808 07.02.2017.

    Blenki naj popularniji šalite se??????????????????????????????????'

  • vio 07.02.2017.

    zanima me , svi ovi koji odlaze iz rvatske jesu li oni simpatizeri HDZ-a

  • cimerrr 06.02.2017.

    Neupućeni čovjek bi pomislio da država cvijeta kad je premijer najpopularniji u zemlji. Kad ono kod nas obrnuto,cijene rastu,porezi rastu,a ubrzo uvode i onaj najopakiji porez na nekretnine. Očekujem daljnji rast državnog duga u ovoj godini,kao i daljnji egzodus i pad nezaposlenosti,kao i zaposlenosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare