To je to što me zanima!

Andrej Plenković predsjednik Izaslanstva EP-a za Ukrajinu

Plenković se zahvalio na povjerenju te istaknuo je da se želi poslati politička poruka kolegama u Kijevu da je Izaslanstvo spremno podržati 'europski izbor' Ukrajinaca
Vidi originalni članak

Na konstituirajućoj sjednici Izaslanstva Europskog parlamenta za Ukrajinu hrvatski zastupnik Andrej Plenković u ponedjeljak je izabran za predsjednika Izaslanstva.

Uz Plenkovića izabrana su i dva potpredsjednika, Mađar Tibor Szany i Estonac Kaja Kallas. Plenković se zahvalio kolegama na povjerenju te istaknuo je kako se želi poslati jasna politička poruka kolegama u Kijevu da novoizabrano Izaslanstvo želi iskazati solidarnost i spremno je podržati "europski izbor" ukrajinskog naroda. 

Plenković je osudio aktivnosti koje poduzimaju ruske postrojbe na području istoka Ukrajine, a koje ''prijete teritorijalnom integritetu, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine''.

Picula podržao sporazum o pridruživanju EU i Ukrajine

Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta je u ponedjeljak izglasao Sporazum o pridruživanju Europske unije i Ukrajine s 48 glasova za, 8 protiv i 4 suzdržana na izvanrednom sastanku u Bruxellesu. 

Zastupnik Tonino Picula kao suizvjestitelj za Ukrajinu, podržao je Sporazum rekavši da “pozitivno glasujući o ovom dokumentu zastupnici u Europskom parlamentu trebaju prije svega iskazati potporu za nešto, a ne biti isključivo motivirani pružanjem otpora prema nečemu”.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • chill27 10.09.2014.

    drago mi je da nija komunista nego normalni hrvat

  • ona_koja_zna 09.09.2014.

    Čestitke gospodine Plenkoviću! Drago mi je vidjeti kad su kvalitetni, sposobni ljudi prepoznati i van Hrvatske!

  • Corleone Michael 09.09.2014.

    Svaka čast Plenkoviću... Čovjek kojeg čeka blistava politička budućnost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare