To je to što me zanima!

Angela Merkel za ministricu obrane postavila ginekologinju

Ursula von der Leyen (55) je vrlo popularna među članovima CDU-a, a neki je smatraju i nasljednicom Angele Merkel. Vodit će jedno od najvažnijih resora
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel (59) predstavila je u nedjelju svoje ministre u vladi, piše Bild. Merkel će početi svoj novi, treći uzastopni mandat u srijedu, tri mjeseca nakon pobjede na izborima 22. rujna pošto su koalicijski partneri Socijaldemokrati (SPD) u utorak glasovanjem odobrili ulazak u tzv. veliku koaliciju.

Jedno od iznenađenja među ministrima je Ursula von der Leyen (55) koja će voditi ministarstvo obrane. Ursula von der Leyen je vrlo popularna među članovima CDU-a, a neki je smatraju čak i nasljednicom Angele Merkel. Von der Leyen je navodno priželjkivala biti ministrica vanjskih poslova no to je ministarstvo dobio SPD. 

Ginekologinja koja je bila ministrica obitelji u prvoj velikoj koaliciji s SPD-om od 2005. do 2009. navodno je odbila ponudu Merkel da bude ministrica zdravlja, a sada je dobila čelno mjesto u jednom od najvažnijih resora s jednim od najvećih proračuna. 

Novo mjesto u vladi

Merkel je prilikom predstavljanja ministara u nedjelju najavila da će se formirati novo, specijalno mjesto u vladi koje će se baviti problemima špijunaže. Posljedica je to špijunske afere u kojoj se saznalo da SAD prisluškuje čak i Angelu Merkel. 


Idi na 24sata

Komentari 31

  • rijeka36 16.12.2013.

    Svasta na ovom svitu ! ! ! Nijemci postavili Zenu za ministra Obrane ! ! !

  • Viktor Kriznjak 16.12.2013.

    mojem to znaci prvedeno ovako, od sada ce gradjani europske unije morati proci kompletno ginkolosku kontrolu da se utvrdi koliko duboko se jos moze ici u tjelo da se izvade svi novcici koji se nisu oporezovali a moze i biti da se pederima sprema pregled kod ginekologa da se utvrdi dali ce im moci ugraditi maternicu da i oni imaju funkcije zenskog bica,

  • diba_1 16.12.2013.

    tko zna što vrijeme nosi i kakvi će se ratovi voditi, možda njena stručnost bude potrebna u novim vremenima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare