To je to što me zanima!

Franković: HDZ je premoćni pobjednik izbora u Dubrovniku

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić nakon više od 65 posto prebrojanih glasova  osvojio je 47,92 posto glasova, a kandidat Mosta Nikola Grmoja 24,64 posto
Vidi originalni članak

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u nedjelju da je nakon većine prebrojanih glasova, 80,77 posto do 22,30 sati, HDZ premoćni pobjednik izbora u Gradu Dubrovniku, s 31,62 posto glasova koje je osvojio on kao gradonačelnički kandidat te s 32,21 posto osvojenih glasova HDZ-ove liste za dubrovačko Gradsko vijeće.

Njegov protukandidat Valentin Dujmović, kandidat koalicije HNS-HSLS za dubrovačkog gradonačelnika, prema neslužbenim rezultatima osvojio je 17,22 posto glasova, a lista te koalicije za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila je 12,11 posto glasova.

- Nakon prebrojanih većine glasova možemo utvrditi da smo HDZ i ja kao kandidat za gradonačelnika, zajedno s mojim zamjenicama, premoćni pobjednici u gradu Dubrovniku. Nakon osam godina HDZ slavi u Dubrovniku', rekao je Mato Franković.

- Naš koalicijski potencijal je jako velik i uvjeren sam da ćemo već do idućeg vikenda imati više od 15 ruku u Gradskom vijeću. Odredit ćemo i datum prve sjednice Gradskog vijeća i krenuti s objavom budućeg proračuna za 2018. godinu. Ne stajemo nego aktivno krećemo dalje. Nemamo vremena, grad mora ići dalje - naglasio je HDZ-ov gradonačelnički kandidat. 

Dodao je da će kroz ova dva tjedna, do drugog kruga, 4. lipnja, vodit afirmativnu kampanju.

- Jasan je razmak glasova između mene i mog protukandidata Valentina Dujmovića, zaključio je Franković.

Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović komentirao je izborne rezultate rekavši kako u drugi krug kreće od nule. Pozvao je birače koji mu nisu dali glas u prvom krugu, to naprave u drugom krugu.

Dobroslavić: Pobjeda HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je neosporna

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić nakon više od 65 posto prebrojanih glasova  osvojio je 47,92 posto glasova, a kandidat Mosta Nikola Grmoja 24,64 posto.

Dosadašnji župan Dobroslavič je nakon prebrojavanja većine glasova, ocijenio kako je HDZ pobijedio i na izborima za župana i za županijsku skupštinu.

''Brojenje nije još završeno, ali možemo već proglasiti uvjerljivu pobjedu i za župana i za županijsku skupštinu. Mi smo sad već na više odo 49 posto. Pobjeda je neosporna'', rekao je Dobroslavić.

Prema dosada obrađenim podacima u drugi krug s 24,64 posto ulazi Mostov Nikola Grmoja koji je naglasio kako je u drugom krugu ''sve moguće''.
''Prevaga u moju korist u drugom krugu će biti činjenica što mogu biti energičan župan, a ne pasivan.

 "U 68. godini Dobroslavić traži treći mandat nakon osam godina upravljanja županijom. A kad ljude pitate što je on napravio konkretno, nitko ne zna odgovoriti. Vrijeme je za promjene'', rekao je Grmoja.

U Županijskoj skupštini koalicija HDZ,HSLS, HSP AS, HSU osvojila je 44,78 posto, Most 22,28, SDP- Naprijed Hrvatska 16,55, HNS, HSS 8,29 DDS 5,96 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nijetebriga 22.05.2017.

    Nisam izlazila u izbore, ali, tko gubi ima pravo da se ljuti..=;o eto koliko gradjani vjeruju populistima platforme klimava mosta i sekte zutih kuverti..

  • plik 22.05.2017.

    "HDZ pobijedio.." pa time se ne hvali, to je sramota...

  • nikluk20 22.05.2017.

    sada počinje pljačka :P.....kava na stradunu leti za 35 na 50 kuna :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare