Obavijesti

News

Komentari 11

Franković: HDZ je premoćni pobjednik izbora u Dubrovniku

Franković: HDZ je premoćni pobjednik izbora u Dubrovniku
3

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić nakon više od 65 posto prebrojanih glasova  osvojio je 47,92 posto glasova, a kandidat Mosta Nikola Grmoja 24,64 posto

VIDEO

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković rekao je u nedjelju da je nakon većine prebrojanih glasova, 80,77 posto do 22,30 sati, HDZ premoćni pobjednik izbora u Gradu Dubrovniku, s 31,62 posto glasova koje je osvojio on kao gradonačelnički kandidat te s 32,21 posto osvojenih glasova HDZ-ove liste za dubrovačko Gradsko vijeće.

Njegov protukandidat Valentin Dujmović, kandidat koalicije HNS-HSLS za dubrovačkog gradonačelnika, prema neslužbenim rezultatima osvojio je 17,22 posto glasova, a lista te koalicije za dubrovačko Gradsko vijeće osvojila je 12,11 posto glasova.

- Nakon prebrojanih većine glasova možemo utvrditi da smo HDZ i ja kao kandidat za gradonačelnika, zajedno s mojim zamjenicama, premoćni pobjednici u gradu Dubrovniku. Nakon osam godina HDZ slavi u Dubrovniku', rekao je Mato Franković.

- Naš koalicijski potencijal je jako velik i uvjeren sam da ćemo već do idućeg vikenda imati više od 15 ruku u Gradskom vijeću. Odredit ćemo i datum prve sjednice Gradskog vijeća i krenuti s objavom budućeg proračuna za 2018. godinu. Ne stajemo nego aktivno krećemo dalje. Nemamo vremena, grad mora ići dalje - naglasio je HDZ-ov gradonačelnički kandidat. 

Dodao je da će kroz ova dva tjedna, do drugog kruga, 4. lipnja, vodit afirmativnu kampanju.

- Jasan je razmak glasova između mene i mog protukandidata Valentina Dujmovića, zaključio je Franković.

Kandidat koalicije HNS-HSLS Valentin Dujmović komentirao je izborne rezultate rekavši kako u drugi krug kreće od nule. Pozvao je birače koji mu nisu dali glas u prvom krugu, to naprave u drugom krugu.

Dobroslavić: Pobjeda HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je neosporna

HDZ-ov kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić nakon više od 65 posto prebrojanih glasova  osvojio je 47,92 posto glasova, a kandidat Mosta Nikola Grmoja 24,64 posto.

Dosadašnji župan Dobroslavič je nakon prebrojavanja većine glasova, ocijenio kako je HDZ pobijedio i na izborima za župana i za županijsku skupštinu.

''Brojenje nije još završeno, ali možemo već proglasiti uvjerljivu pobjedu i za župana i za županijsku skupštinu. Mi smo sad već na više odo 49 posto. Pobjeda je neosporna'', rekao je Dobroslavić.

Prema dosada obrađenim podacima u drugi krug s 24,64 posto ulazi Mostov Nikola Grmoja koji je naglasio kako je u drugom krugu ''sve moguće''.
''Prevaga u moju korist u drugom krugu će biti činjenica što mogu biti energičan župan, a ne pasivan.

 "U 68. godini Dobroslavić traži treći mandat nakon osam godina upravljanja županijom. A kad ljude pitate što je on napravio konkretno, nitko ne zna odgovoriti. Vrijeme je za promjene'', rekao je Grmoja.

U Županijskoj skupštini koalicija HDZ,HSLS, HSP AS, HSU osvojila je 44,78 posto, Most 22,28, SDP- Naprijed Hrvatska 16,55, HNS, HSS 8,29 DDS 5,96 posto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...