To je to što me zanima!

Ankete pred izbore: AfD je sustigao dvije najveće stranke

CDU je u Brandenburgu pao na 17 posto, krajnje lijeva Ljevica je na 15, a zeleni na 14 posto, što znači da trenutna koalicija SPD-a i Ljevice u toj saveznoj državi neće uspjeti formirati novu vladu
Vidi originalni članak

Pet dana prije lokalnih izbora u njemačkim saveznim državama Brandenburg i Saska ankete pokazuju da je krajnje desna Alternativa za Njemačku (AfD) izjednačena s dvije najveće političke stranke. 

U Brandenburgu, istočnoj pokrajini koja okružuje Berlin, AfD i socijaldemokrati (SPD) su na 21 posto podrške, pokazuje anketa koju su u utorak objavile novine Bild, a koju je provela agencija Insa. 

Obje stranke proteklih mjeseci bilježe rast. 

U Saskoj su demokršćani (CDU) četiri postotna boda ispred AfD-a. Anketa pokazuje da je CDU na 29, a AfD na 25 posto podrške. 

CDU je u Brandenburgu pao na 17 posto, krajnje lijeva Ljevica je na 15, a zeleni na 14 posto, što znači da trenutna koalicija SPD-a i Ljevice u toj saveznoj državi neće uspjeti formirati novu vladu. 

SPD je u Saskoj na minimalnih 8 posto, iza Ljevice i zelenih koji imaju 15 i 11 posto, što znači da se ni u toj saveznoj državi neće moći održati trenutna vladajuća koalicija SPD-a i CDU-a. 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bezobraznik 28.08.2019.

    Bravo AfD!

  • udribrigunaveselje 27.08.2019.

    Nadam se njihovoj pobijedi. Jer ovdije se okrece na svaki vrisak od vlakova se bijezi. Uzas Naprijed AfD

  • Hanss_1 27.08.2019.

    Fala bogu sad ce Merkel i SPD CDU pred sud za krsenje Njemackog zakona

Komentiraj...
Vidi sve komentare