To je to što me zanima!

Antiterorističke službe vode istragu ubojstva britanskog parlamentarca: 'U šoku smo'

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi. Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada
Vidi originalni članak

Istraga o ubojstvu britanskog zastupnika Davida Amessa, smrtno izbodenog u petak tijekom susreta s biračima u njegovoj izbornoj jedinici na jugoistoku Engleske, povjerena je antiterorističkoj službi, objavila je policija u petak navečer.

- Istraga je u ranoj fazi i vode je djelatnici antiterorističke uprave - izjavio je šef lokalne policije Ben-Julian Harrington na konferenciji za novinare. 

- Dvadesetpetogodišnji muškarac osumnjičen za ubojstvo ubrzo je uhićen po dolasku policije na mjesto napada - objavila je policija i dodala da je pronađen i nož, prenosi BBC.

- Istražitelji će utvrditi je li riječ o terorističkom napadu - dodao je šef lokalne policije. 

ESSEX: NAPADAČ UHIĆEN Britanski parlamentarac nožem izboden u crkvi: Preminuo je

David Amess, konzervativni zastupnik (69), izboden je nožem oko podneva kada je napadač ušetao u crkvu dok je Amess bio na susretu s biračima u crkvi u mjestu Leigh-on-Sea, šezdesetak kilometar istočno od Londona.

Unatoč naporima hitne službe Amess je umro na mjestu napada. 

To ubojstvo je izazvalo ogorčenje u Velikoj Britaniji. 

Britanski premijer Boris Johnson je odao počast zastupniku Amessu i rekao da je bio izvrstan dužnosnik i voljeni prijatelj i kolega. 

- U šoku smo zbog ubojstva Sir Davida Amessa ubijenog u njegovoj općini u crkvi nakon gotovo 40 godina služenja narodu Essexa i cijeloj Velikoj Britaniji. David je strastveno vjerovao u ovu zemlju i njezinu budućnost i danas smo izgubili izvrsnog javnog dužnosnika i voljenog prijatelja i kolegu - rekao je premijer Johnson.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ravno1 17.10.2021.

    S obzirom da je dosta vremena prošlo dok smo saznali tko je terorista, onima koji razmišljaju svojom glavom je vrlo brzo bilo jasno o čemu se radi, odnosno od kuda je terorista.

  • 16.10.2021.

    tko ne bi bio u šoku! ovo se može danas-sutra dogoditi opet bilo kome. u kakvom to svijetu živimo?

  • crobandog 15.10.2021.

    Što sve primamo u Europi? Jadni li smo kada nas kolju ovi teroristi. Pa tko ih pozvao? Zašto ne idu u susjedne države, po zakone Zenevske Konvencije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare