To je to što me zanima!

Anto Đapić: Mesić je omogućio haaškom sudu jedini "dokaz"

Najvećeg krivca u osudi hrvatskih generala Anto Đapić i HSP vide u bivšem predsjedniku Mesiću jer je omogućio protuzakonitu objavu brijunskih transkripata
Vidi originalni članak

HSP traži trenutačni prekid pregovora Hrvatske o pristupanju EU jer zemlje članice snažno podupiru rad haaškog suda koji je presudio hrvatskim generalima i čitavom hrvatskom narodu, izjavio je u Zadru počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić prenoseći noćašnje zaključke predsjedništva stranke. 

Dodao je kako hitno treba raspisati parlamentarne izbore, a hrvatske veleposlanike u zemljama EU-a povući u Zagreb na konzultacije. HSP traži opoziv Zakona o općem oprostu kojim su abolirani srpski pobunjenici te donošenje saborske odluke o puštanju na slobodu svih hrvatskih branitelja koji su optuženi ili osuđeni za kaznena djela počinjena u domovinskom ratu. 

Anto Đapić posebno se obrušio na bivšeg predsjednika Stjepana Mesića za kojega smatra da je počinio kazneno djelo izdaje.

- On je omogućio protuzakonitu i izvan svojih ovlasti objavu brijunskih transkripata koji su bili jedini 'dokaz' za osudu dvojice naših generala. Zato tražim i osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za utvrđivanje odgovornosti oko objave tih transkripata - rekao je Đapić. 

Šutnju potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa nije htio komentirati dodajući da zna da mu je sada teško, ali da u politici uvijek sve dođe na svoje.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Car Mrgud 18.04.2011.

    Evo,progovorio je Tinki vinki! Veliki korak za teletabise!

  • stari mudrac 16.04.2011.

    ja sam mislio da je problem u onome što piše u dokumentima.

  • user_61227 16.04.2011.

    mesiću triba u životopisu pisati samo jedna stvar - haški doušnik i diler transkripata,ali nije on jedini koji mora snositi krivnju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare