To je to što me zanima!

Paravinjin otac: Vjerujem da nije kriv za nestanak djevojke

Obitelj Antonije Bilić je pred sucem dala iskaz o posljednjem danu kada su vidjeli svoju kćer, 7. lipnja. Izjavili su da su zadovolji načinom na koji se vodi postupak
Vidi originalni članak

Obitelj Antonije Bilić stigla je u srijedu ujutro na šibenski Županijski sud kako bi dali svoj iskaz istražnom sucu. U kafiću ispred suda sastali su se s odvjetnikom. Točno u 10 sati počelo je saslušanje u postupku protiv Dragana Paravinje osumnjičenog za teško ubojstvo maloljetne Drnišanke i dva pokušaja silovanja. Ispitivanje, koje je trajalo oko sat vremena, bilo je zatvoreno za javnost.

Obitelj je pred sucem dala iskaz o posljednjem danu kada su vidjeli svoju kćer, 7. lipnja. Danas su prvi put vidjeli sudski spis, a izjavili su da su zadovolji načinom na koji se vodi postupak. Po završetku istrage će odlučiti o daljnjim koracima koje će poduzeti.

Istražni sudac Igor Ninić sutra će ispitati preostale svjedoke: očevica Franu Bilića, zaposlenike tvrtke Godec beton iz Sesveta, čiji je kamion na dan Antonijina nestanka Paravinja vozio, predstavnike drugih tvrtki u kojima je radio te djevojku po čijem je opisu napravljen fotorobot Dragana Paravinje. Njegov odvjetnik, Branko Baica, kazao je kako će uložiti žalbu na rješenje o istrazi koja se vodi protiv njegovog klijenta jer se temelji na indicijama, a ne na konkretnim dokazima.

Podsjetimo, Paravinja je prošlog tjedna pred šibenskim istražnim sucem zanijekao sve optužbe i ponovio da je njegovo priznanje u Banjoj Luci bilo iznuđeno batinama. 

Sina neće posjetiti u pritvoru

Draganov otac Obrad Paravinja (66) u srijedu je bio u Bilišanima, u sinovoj kući. Došao je zbog građevinskog materijala i ključa bratove kuće koji je navodno još u policiji. Sina neće posjetiti u pritvoru. 

- Nemam vremena, zato neću do njega. Vjerujem da nije kriv za nestanak djevojke. U Sarajevu ga je žena molila da joj kaže istinu i uporno je tvrdio da nema nikakve veze s tim. Rekla mi je da su tukli i nju i njega i da je iskaz dao pod prisilom. U Srbiji mu je namješteno, za ovo u BiH ne znam, a za Hrvatsku se nadam da nije kriv. Reći ću mu kad ga vidim da kaže gdje je djevojka ako zna. Zašto obmanjivati ljude ako nisi kriv – rekao je Obrad Paravinja. Kaže da nema novca da angažira odvjetnika sinu. Neće posjetiti ni obitelj Bilić. 

- Kako bi se oni osjećali da dođem? Tu djevojku zamišljam kao da mi je unuka jer imam unuka njezinih godina. Znam kako je tim roditeljima - kaže otac osumnjičenog.    

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Capafiori 30.07.2011.

    Ma vidi ti očeve izjave pune ljubavi. On vjeruje da mu sin nije kriv i još k tome kaže da ga neće otići posjetiti u zatvor. Roditeljska ljubav nema granica, no o obitelji Paravinja puno govori i ovakav postupak pa me nebi začudilo da je u Antonijin nestanak umiješana cijela ova obitelj.

  • Ela123_6 29.07.2011.

    hajde u titov alcatraz koji je zatrpan izmeton ovaca koza sta je vec... nek te cekaju prazni hodnici. zivi malo u onom smradu u kojem su mnogi patili...pa se umri ako i treba ...priznaj kukavice kukavna.... -.-'

  • kinezojapanac 29.07.2011.

    Kakav glupi zakon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare