To je to što me zanima!

Apel iz Atene: Grčki narod više ne može podnijeti nove rezove

Ministri financija eurozone polako gube strpljenje. Otkazali su sastanak s grčkim čelnicima jer nisu dobili pisana jamstva da će provoditi mjere štednje i nakon izbora
Vidi originalni članak

Mjere štednje koje nameću EU, MMF i Europska središnja banka dovele su narod do ruba, rekao je grčki ministar za javnu sigurnost Christos Papoutsis, dodajući kako je Vlada učinila 'nadljudske napore da prihvati sve rezove, ali narod jednostavno više ne može', javlja BBC.

S druge strane, ministri financija eurozone polako ali sigurno gube strpljenje. Otkazali su za srijedu najavljeni sastanak s grčkim čelnicima u Bruxellesu, jer tvrde da od Grčke nisu dobili pisana jamstva da će provoditi mjere štednje i nakon parlamentarnih izbora u travnju. Navodno tu obvezu treba potpisati Antonis Samaras, za kojeg se očekuje da će biti pobjednik na izborima i budući grčki premijer.

Ako jamstva ne stignu, Grčka neće dobiti 130 milijardi eura vrijedan paket pomoći bez kojeg 20. ožujka neće moći vratiti 14,5 milijardi duga. U tom slučaju Grčkoj slijedi - bankrot, koji bi mogao uzdrmati ne samo eurozonu, već i cijelu Uniju.    

Idi na 24sata

Komentari 28

  • AmayaValentine 15.02.2012.

    Grčka se može izvući, ali oni kao i mi vide rješenje u rezanju plaća, smrzavanju mirovina, otpuštanju radnika, dizanje cijena i pdv-a. To su naši pobrali od Grčke i misle da će tako napunit proračun. Kako su svi oni u krivu. Da se svi u Grčkom parlamentu odreknu svoje plaće, smanje pdv, da vidiš kak bi krenulo. A EU je formirana po kriterijima Merkozy (Merkel-Sarkozy), ali sreća je u tome, da taj dvojac nemre svim državama EU šefovat.Grčka je kao i Hrvatska..samo troši, troši..a kad blagajna biva prazna..ajmo po narodu.

  • LongliveUSAforever 15.02.2012.

    Ma može se podnijeti,kako ne može,,,samo treba štedjeti a ne kao dosad,ne ici na skijanje,ne kupiti skupu odjecu i obucu vec ima i one jeftinije,ne jesti svasta i pola hrane bacati u smece nego racionalno cuvati hranu,ne u kuci ili stanu da gore sva svjetla kao za božic vec štedjeti struju,ne kupovati djeci skutere,bicikle,skupu informaticku opremu,video igrice,ipode,najskuplje mobilne telefone...ne uzimati po mjesec dana bolovanja zato da bi isli ljeti na more,ne voziti se na posao autom jedan covjek u jednom autu nego dogovoriti se pa grupno na posao,,,it itd,samo na ovime se moze ustedjeti dovoljno da se normalno zivi:)))

  • et999 15.02.2012.

    lezilebovići i ljenčine, to su grci, ti bi prije krepali neg se rada uvatili

Komentiraj...
Vidi sve komentare