To je to što me zanima!

Apel sindikata: Brodogradilište 3. maj ne smije ići u stečaj

Sindikate ne zanima hoće li kupac biti Danko Končar ili netko drugi, samo im je bitno da brodogradnja opstane. Iako imaju gubitaka kažu da nikome ne duguju
Vidi originalni članak

Brodogradilište 3. maj jedino je brodogradilište sanirano vlastitim novcem. Iako ima gubitaka, nikome ne dugujemo i likvidni smo do kraja ove godine, rekla je predsjednica Radničkoga vijeća 3. maja Nada Jelinić Starčević. 

Na konferenciji za novinare, na kojoj su bili i predstavnici sindikata, rečeno je da priče o stečaju brodogradilišta ne stoje, javlja HRT.  Što se tiče privatizacije, ne zanima ih hoće li kupac biti Danko Končar ili netko drugi - bitno je da osigura posao i da brodogradnja opstane. Sadašnji gubici Brodogradilišta iznose oko 3 milijarde kuna, kolika je i vrijednost 3. maja. 

Završne pregovore preuzeo Danko Končar

Najavljeni sastanak Radimira Čačića s Dankom Končarom o privatizaciji triju brodogradilišta nije održan. U Ministarstvu gospodarstva održavaju se sastanci o toj temi, ali na nižim razinama, rekao je Nenad Končar, vlasnika tvrtke Jadranska ulaganja. Kako prenosi HRT, čini se da je završne pregovore ipak preuzeo Danko Končar, koji će se tijekom dana telefonom čuti sa Čačićem. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jebač PolitičkemajkeSvaki Dan 02.03.2012.

    kaže,ime moje neka se spominje!!!!

  • mimmar 01.03.2012.

    U Rijeci zbog "zna se" politike uništeno je sve. Od najindustrijskog grada ostao je samo 3.maj. Još bi samo trebalo i njega zatvoriti. A govorimo da u Hrvatskoj treba proizvodnja. Pa kud većeg proizvoda od izgrađenog broda, opremljenog sa domaćom tehnologijom i opremom. Umjesto da potičemo proizodnju u svim našim brodogradilištima, razmišljamo o nekakvoj sumnjivoj privatizaciji ili još nebuloznije o zatvaranju. A kroz izgradnju broda, pola Hrvatskog gospodarstva može naći posao.

  • DaliborkaCimera 01.03.2012.

    zatvorite 3.maj i pretvoriti će te Rijeku u grad slučaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare