To je to što me zanima!

Đapić na sudu: Ruža Tomašić nije potkupljiva, a nisam ni ja

Ruža Tomašić tužila je svog bivšeg bliskog kolegu Antu Đapića zbog klevete. Uvrijedio ju je izjavom o njezinoj saborskoj mirovini. Na sudu se nije pojavila
Vidi originalni članak

Ruža Tomašić, predsjednica HSP dr. Ante Starčević, nije dobila mirovinu na temelju zakona, već posebne Vladine uredbe. Stoga postavljam pitanje: Što je to ona odradila za HDZ?, izjavio je u tisku u kolovozu 2009. godine Anto Đapić, počasni predsjednik HSP-a. Skoro dvije godine kasnije, Ruža Tomašić, uvrijeđena "nizom neistina" koje je o njoj iznio njezin nekadašnji stranački šef, odgovara privatnom tužbom. 

- Đapić me omalovažio na vrlo ružan način iznoseći sud o mojim moralnim osobinama i imputirajući mi da sam potkupljiva i sklona podmićivanju. Također, u mirovinu nisam otišla temeljem nikakve posebne Vladine uredbe nego na temelju Zakona, jer imam ukupni mirovinski staž u trajanju preko 20 godina - navela je Ruža Tomašić u svojoj tužbi. 

Ruža Tomašić se u srijedu nije pojavila na Općinskom sudu u Osijeku, no po svojem odvjetniku Domagoju Rešetaru poručila je da će povući tužbu ako joj se Anto Đapić ispriča te ispriku objavi u novinama. Đapić je odbio takve uvjete. U svojoj obrani je naveo da sporni tekst iz Glasa Slavonije "nije autorizirao", te da "ni u primisli" nije imao namjeru uvrijediti Ružu Tomašić.

- Moja namjera je bila novinaru objasniti da je moja mirovina u istom omjeru moralna ili nemoralna kao i mirovina Ruže Tomašić, jer oboje imamo rješenje za tzv. 'saborsku mirovinu'. Za svoju mirovinu sam imao sve uvjete, a to su tri mandata u Hrvatskom saboru, zbog čega nisam trebao ispunjavati uvjete o starosnoj dobi ili stažu. S druge strane Ruža Tomašić je ispunjavala dva od tri uvjeta, a treći je reguliran posebnom uredbom Vlade. Njoj je falio radni staž u Hrvatskoj, jer je imala radni staž u Kanadi - rekao je Đapić tvrdeći da je odlazak njegove bivše stranačke kolegice u mirovinu – zakonit i moralan, ali isto tako i njegov.

Đapić je također naglasio da nikada nije smatrao Ružu Tomašić potkupljivom i sklonom podmićivanju, ali – ni on nije takav.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • JerkoKC 28.04.2011.

    Što ovome još nije istekla Hrvatska viza?

  • user_73657 27.04.2011.

    Zašto je maknut onaj prvi tekst o ovoj temi ( na naslovnici Đapić ima facu ko svemirac)....uopće više tog teksta nema - ispario ( nije ni u arhivi).....Sad me to jako zanima, nebi ga bez veze maknuli.....Koje sam ja znatiželjno govno, ha ?? ...Gdje je??...Vratite nam to...Tamo su naši autorski radovi, naši komentari....Netko će na našim komentarima "Pulitzera" dobit.....

  • timica2 27.04.2011.

    Đapolino,daj uživaj u toj povlaštenoj mirovini i bavi se nečim normalnim,idi brati jagode,šetaj psa,trči što najviše možeš da dotjeraš liniju i zašuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare